Petkim'in karı beklentinin üzerinde

Petkim ilk çeyrek kar rakamlarını açıkladı. Petrokimya Holding AŞ'nin (Petkim) bu yılın ilk çeyreğinde elde ettiği net kar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 235 artarak 149 milyon liraya ulaştı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Petrokimya Holding AŞ'nin  (Petkim) bu yılın ilk çeyreğinde elde ettiği net kar, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 235 artarak 149 milyon liraya ulaştı.


Şirketten yapılan açıklamaya göre, petrokimyasal ham madde üreticisi Petkim’in ocak-mart döneminde net kar marjı yüzde 13,4 oldu, net satışları ise 1 milyar 108 milyon lirayı aştı. Şirketin net karı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 235 artarak 149 milyon liraya çıktı.


Aktif büyüklüğü 5 milyar 461 milyon lira olan Petkim’in, ocak-mart dönemi kapasite kullanım oranı yüzde 92,7’ye yükseldi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, bu dönemde fırsatlar ve riskleri iyi değerlendirerek yüksek üretim performansına bağlı olarak yüksek satış miktarlarına odaklandıklarını belirtti. Korkut, "2015 yılında yakaladığımız yüksek karlılığı sürdürülebilir hale getirmek ve bir adım daha ileri taşıyabilmek için, operasyonel verimlilik, maliyet azaltma, etkin varlık yönetimi ve süreçlerin uçtan uca geliştirilmesine ağırlık verdik" ifadesini kullandı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar