Petrol altı ülkeyi tehdit ediyor

Petrol fiyatlarındaki düşüş, bütçesi petrol gelirine dayanan Suudi Arabistan, Umman, Bahreyn, Venezuela, Nijerya ve Rusya'yı tehdit ediyor... Petrol fiyatlarındaki düşüş Türkiye'yi olumlu etkilerken bütçeleri petrol gelirine dayanan altı ülkeyi ise tehdit ediyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Petrol fiyatlarındaki düşüş Türkiye'yi olumlu etkilerken bütçeleri petrol gelirine dayanan altı ülkeyi ise tehdit ediyor. Fiyatlardaki gerileme devam etmese bile bu düzeyin bazı ülkelerin bütçe gelirlerini revize etmesine neden olabileceği belirtiliyor.



Son 4 ayda yaklaşık yüzde 25 değer kaybeden petrol fiyatlarında düşüş devam ederse Suudi Arabistan, Umman, Bahreyn, Venezuela, Nijerya ve Rusya'nın ekonomik sıkıntı çekeceği belirtiliyor.



Venezuela’nın şu anki bütçe gelirleri yılbaşında hedeflenen gelirin sadece yarısında seyrediyor. Rusya da fiyatların en çok etkilediği ülkelerin başında geliyor.



Uluslararası yatırım bankaları Rusya'nın gelirlerini tutturmak için dış borçlanmaya gidebileceğini belirtiyor.



Ancak yatırım bankaları Ukrayna geriliminden dolayı batıyla arası açılan Rusya'nın dış borçlanmaya gittiği takdirde yüksek bir faiz bedeli ödemesi gerektiğinin de altını çiziyor. 




    


Kaynak: Cnbce


Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar