Petrol, OPEC sonrası 49 doların üzerini gördü

Brent petrolün varil fiyatı, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyelerinin petrol üretimini belli bir seviyede tutma konusunda anlaşmalarının ardından 49,07 doları gördü. 

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

OPEC Dönem Başkanı Muhammed bin Salih es-Sade, dün Cezayir'de gerçekleştirilen gayriresmi toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, üyelerin petrol üretiminin günlük 32,5 milyon varil seviyesinde sabitlenmesi konusunda anlaştığını, İran, Nijerya ve Libya'nın ise içinde bulunduğu şartlardan dolayı bu karardan muaf tutulacağını bildirdi.


Söz konusu gelişmenin ardından Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dün günü yüzde 5,3 artışla 48,7 dolardan tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün ise 49,07 dolarla 9 Eylül'den bu yana en yüksek seviyesini gördü. 49 dolar seviyelerinde etkisini artıran kar satışlarıyla kazançlarının bir kısmını geri veren Brent petrolün varil fiyatı, saat 10.25 itibarıyla 48,4 dolardan işlem görüyor. 


Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı da dünkü yüzde 4,9'luk yükselişin ardından bugün yüzde 0,4 azalışla 47 dolar sınırında dengelendi.


Analistler, günlük petrol üretiminin sabitlenmesinin yanı sıra OPEC üyelerinin anlaşmaya varmasının petrol fiyatlarına pozitif yansıdığını belirterek, teknik açıdan 49,0 doların direnç, 47,7 doların ise destek konumuna geldiğini kaydediyor. 

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar