Petrolde 'kısa pozisyonlar' rekor seviyede

Hedge fonları, petrolde düşüş beklentisi ile açtıkları kısa pozisyon sayısını rekor seviyeye yükseltti. Hedge fonları, arz fazlasının yükselmeye devam etmesinin ardından fiyatların daha da gerileyeceği spekülasyonları yaparak petrolde düşüş beklentisi ile açtıkları kısa pozisyon sayısını tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarttı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Hedge fonları, arz fazlasının yükselmeye devam etmesinin ardından fiyatların daha da gerileyeceği spekülasyonları yaparak petrolde düşüş beklentisi ile açtıkları kısa pozisyon sayısını tüm zamanların en yüksek seviyesine çıkarttı.


ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu verilerine göre para yöneticileri, Batı Teksas türü ham petrolde (WTI) kısa pozisyonları 24 Şubat itibarıyla sona eren 7 günlük sürede  yüzde 17 artırdılar. Net-uzun pozisyonlar 7 haftanın en düşük seviyesine geriledi.


ABD’nin petrol stokları yükselişi 7. haftaya taşıyarak 434.1 milyon varil seviyesine geldi. Yurtiçi üretim ise sürekli bir şekilde haftalık rekorları aşıyor. Verinin oluşturulduğu 7 günlük periyotta günlük üretim 9.29 milyon varile ulaştı. Bununla birlikte ABD’de hizmet veren sondaj makinelerinin askıya alınması yavaşlama işaretleri gösteriyor.


New York merkezli Again Capital LLC ortaklarından John Kilduff, “Petroldeki bu gelgit dalgası çok kuvvetli ve ufukta bir son görünmüyor” ifadelerini kullandı.


ABD göstergesi WTI petrol Nymex elektronik işlemlerde verinin oluşturulduğu haftada 4.25 dolar gerileyerek varil başına 49.28 dolara indi. WTI petrol, 27 Şubat’ta 49.76 dolar seviyesinden kapanış yaptı ve geçtiğimiz yıl Haziran ayındaki zirve seviyesinden yaklaşık yüzde 50 geriledi.



Kaynak: BloombergHT

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar