Piyasa beklentisi ve BİST 100 teknik analizi - 12 Kasım 2015

İntegral Menkul Değerler tarafından hazırlanan 12 Kasım 2015 tarihli teknik analiz raporu yayınlandı. Endekste 81000 seviyesi üzerinde ısrarlı alımlar izliyoruz.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Endekste 81000 seviyesi üzerinde ısrarlı alımlar izliyoruz. Diğer yandan TL’de oluşan değerlenme BIST için pozitif etki yaratacaktır. USDTRY kuru sabah saatlerinde 2.87 sınırına geri çekilmiş durumda. Bunda hem dolar endeksindeki yumuşamanın hem de gelişen ülkelere yönelik dünden itibaren sınırlıda olsa ılımlı bir rüzgarın esmesinin etkisi bulunuyor. Kurdaki gevşemeye paralel faizlerde de bugün gevşeme görülebilir ve bu durum endekste pozitif yansıyabilir. Diğer yandan bugün ECB Başkanı Draghi’nin konuşmasının yanında Fed başkan ve üyelerinin de yapacağı konuşmalar olacak. Özellikle Fed kanadının öğleden sonra yapacağı konuşmalar global piyasalar üzerinde etkili olabilir. İçeride ise dün gelen cari fazla verisi TL üzerindeki algılamaları olumlu etkilemiş görünüyor. Diğer yandan GOP para birimlerinde de ılımlı seyirler izliyoruz. Bu durumda USDTRY’de pozitif bir dalga oluşturmuş durumda. Özellikle 2.87 seviyesinin altına sarkmalarda geri çekilme bir miktar daha devam edebilir. 82800 seviyesi endekste direnç olarak izlenebilir. 81000 seviyesi ise yine etkili destek. 



BİST 100 Endeksi Teknik Analizi


BIST 100 endeksinde satışlar 81000 seviyesi üzerinde karşılandı ve teknik beklentimize uygun olarak tepki yükselişleri gözleniyor. Tepkilerde 82800 seviyesini direnç olarak izlerken, asıl ana direnç seviyemiz 83600 seviyesi olmaya devam etmekte. Endeks 81000 seviyesi üzerinde seyrini koruduğu sürece yukarı yönlü tepkiler görülebilir. Strateji olarak mevcut pozisyonlar korunabilir. Yeni alım için endeksin 84500 direncini aşmasını beklemek doğru olabilir. Stop loss olarak 81000 endeks referans alınabilir. 



Destekler: 81000-79500 (boşluk seviyesi)-77700



Dirençler: 82800-83600-84500



BIST 30 Endeksi Teknik Analizi ve VİOP Strateji


BIST 30 endeksinde 99700 desteği üzerinde satışların karşılandığını izliyoruz.  Endeksin 100700 seviyesi üzerindeki seyrini korumaya devam etmesi durumunda ilerleyen süreçte 102300 direncine doğru güçlenmeler görünebilir. Buna karşılık 100700 desteğinin altına sarkması durumunda ana destek seviyemizi 99700 olarak izleyeceğiz. Endeksin güçlenmesi ve yeni bir orta vadeli trend başlatabilmesi için 103500 seviyesini geçmesi gerekiyor. Şimdilik bu noktadan uzaktayız. Buna göre, VIOP endeks kontratında endeksin 100700 seviyesini geçmesi nedeni ile kısa pozisyonlar riskli olabilir. Uzun pozisyonlarda 99700 endeks stop loss alınarak korunmaya devam edilebilir. 



Destekler: 100700-99700-98365 (boşluk seviyesi)-96000



Dirençler: 102300-103500


Küresel Ekonomik Gelişmeler 


Türkiye


Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi yaptığı açıklamada, cari açık / GSYH oranının yılsonunda %5'ler seviyesine, hatta daha da aşağısına inebileceğini vurguladı. Zeybekçi aynı zamanda, cari açığın yılsonunda 35 milyar dolar seviyesine gerileyeceğini tahmin ettiklerini belirtti. 



Cari işlemler hesabı Eylül ayında 95 milyon $ fazla verdi. Beklentiler 80 milyon $ civarında açık vereceği yönündeydi. Ayrıca TCMB daha önceden 163 milyon $ açık olarak ilan ettiği veriyi de 27 milyon $ cari fazla olarak revize etti.



Başbakan Davutoğlu iş dünyası temsilcileri ile buluşmasında "Yasal düzenleme gerektirmeyen vaatleri ilk 3 ayda hayata geçireceğiz" açıklamasında bulundu. Aynı zamanda Davutoğlu, Türkiye'ye yatırım yapan dış yatırımcı da iç yatırımcı da girişim özgürlüğüne saygı esastır ve bu çerçevede yapılan tüm taahhütler hukuk düzeni tarafından koruma altındadır" dedi.



ABD


6 Kasım haftasına ait ABD Mortgage Başvuruları %1,3 daralma yönünde açıklandı. 30 Ekim haftasına ait veri %0,8 daralma yönünde açıklanmıştı.



Avrupa


Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı M. Draghi yapmış olduğu konuşmada bankacılık sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Draghi, piyasaların korunması açısından tam entegre bankacılık ve sermaye piyasalarının yüksek derecede entegrasyonu önemini vurgularken, para politikasına ilişkin açıklamalarda bulunmadı.



İngiltere’de Ekim ayı işsizlik maaşı başvuruları 1,4 bin kişi beklentiye karşın 3,3 bin kişi düzeyinde açıklandı. Ekim ayına ait işsizlik maaşı başvuru oranı ise piyasada oluşan beklenti ve bir önceki ay açıklanan veriye paralel olarak %2,3 oranında geldi.



İngiltere Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) kriterlerinde hesaplanan işsizlik oranı Eylül ayında  %5,3 oranında açıklandı. Veri, Ağustos ayında %5,4 oranında açıklanmıştı. Aynı zamanda, İngiltere’de ortala saatlik kazançlar Eylül ayında bir önceki aya paralel olarak %3,0 düzeyinde, çekirdek ortalama saatlik kazançlar ise %2,5 seviyesinde geldi.



İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı M. Carney İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye yaptığı değerlendirmede piyasa işleyişlerinin etkileşim gösterdiği durumlara değinerek, finans piyasalarında yaşanan skandalların piyasalara duyulan güvene zarar verdiğini söyledi. Aynı zamanda Carney, "Open Forum 2015" toplantısında yaptığı konuşmada, İngiltere'de dış zayıflığın üstesinden gelebilecek yeterli yerel gücün varlığına vurgu yaptı.


Şirket Haberleri


TRABZONSPOR SPORTİF YATIRIM / TSPOR -  

Kulüp, Teknik Direktör  Shota Arveladze ile arasındaki sözleşme, karşılıklı olarak feshedilmiş olup, fesih bedeli olarak 200.000.- EUR ödeneceğini bildirdi.



ADANA ÇİMENTO SANAYİİ T.A.Ş. / ADANA, ADBGR, ADNAC -

Şirket 2014 yılı kar dağıtımının 15 Aralık 2015 tarihinde, 2014 yılı Olağan Genel Kurulunda kabul edilen ekteki şekliyle yapılmasına karar verdiğini bildirdi.



KARSUSAN KARADENİZ SU ÜRÜNLERİ SANAYİİ A.Ş. / KRSAN [ALYAG, ETILR] –

Şirket, Sinop- Gerze de bulunan fabrikasında elim bir iş kazası meydana gelmesinden dolayı tüm faaliyetler ileri bir tarihe kadar durdurulduğunu bildirdi.



GSD HOLDİNG / GSDHO [GSDDE] -

GSD Holding A.Ş. paylarına ilişkin olarak, Borsa İstanbul Ulusal Pazarı'nda, GSD Holding A.Ş. tarafından yapılan alım ve GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından yapılan satım işlemleri sonucunda, bağlı ortaklık dahil geri alınmış payların nominal değeri ve 250 milyon TL sermayedeki oranı, sırasıyla, toplam 12.904.221,744 TL ve %5,162'den 13.204.221,744 TL ve %5,282'ye çıktığını bildirdi.



HALK GYO / HLGYO [VKGYO] -

Şirket ile Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. arasında müştereken kurulmuş olan Halk GYO-Vakıf GYO Adi Ortaklığınca Sancaktepe'de hayata geçirilecek  "Bizimtepe Aydos" konut projemizin satışlarına başlandığını bildirdi.



TSKB GYO / TSGYO [BLCYT] -

Şirket faaliyete geçen otel yatırımı (Divan Adana) için işletme şirketi olarak kurulan ve %50 hissesi Şirketimize ait olan Anavarza Otelcilik A.Ş.'nin mevcut ödenmiş 2.000.000 TL'lik sermayesinin nakit olarak 3.500.000 TL'ye arttırılmasına ve Şirket payına düşen 750.000 TL'lik kısmın nakden ödenmesine karar verdiğini bildirdi.



SENKRON GÜVENLİK VE İLETİŞİM / SNKRN -

Şirket ile Demathieu Bard (Fransa) şirketi arasında T.C. Strasbourg Başkonsolosluğu ve Avrupa Daimi Temsilciliği Büyükelçilik yerleşkesinde güvenlik ve otomasyon sistemlerinin yapılması konusunda iş anlaşmasına varılmıştır. Söz konusu işin bedeli 940.000 EURO + KDV olduğunu bildirdi.



NUH ÇİMENTO / NUHCM -

Şirket 11.12.2015 tarihinde yapılan yapılan Yönetim Kurulu Toplantısında; Tan Kömür Dış Ticaret Ltd. Şti.'ndeki %69,88 oranındaki ortaklık payımızın satılması/devredilmesiyle ilgili çalışmalar yapılması ve muhtemel alıcılarla görüşülmesi konusunda Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'ya yetki verilmesine karar verildiğini bildirdi.



DESA DERİ / DESA -

Şirket çalışan toplam  1650 adet personelinden  yaklaşık %28 sinin istihdam edildiği DÜZCE fabrikasından, alınan tüm tedbirlere rağmen istihdam fazlası olarak açığa çıkan 84 çalışan  09 ARALIK 2015 tarihinde görevlerine son verildiğini bildirdi.



VAKIFLAR BANKASI / VAKBN -

EBRD, Vakıfbank'a ile Türkiye Tarım İşletmeciliği KOBİ Finansman (TurAFF) Programı kapsamında 95 milyon dolarlık yeni bir kaynak sağladı. (Bloomberg Ht)



ZORLU ENERJİ / ZOREN –

Rüçhan hakkı pazarı kapanış tarihi 17.11.2015 olarak belirtliyor. 

Aksi belirtilmedikçe tüm haberler için Kaynak: KAP

                                                                                                                                                                                              Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar