Piyasa beklentisi ve BİST 100 teknik analizi - 19 Ocak 2016

İntegral Menkul Değerler tarafından hazırlanan 19 Ocak 2016 tarihli teknik analiz raporu yayınlandı. Global piyasalarda sabah saatlerinde olumlu seyirler izliyoruz.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Global piyasalarda sabah saatlerinde olumlu seyirler izliyoruz. Çin borsasında %2.85 yükseliş görülürken, ABD future endeksleri %1 yukarıda işlem görüyor. Gerçi işaret ettiği 1894 seviyesi halen S&P endeksi için can sıkıcı seviyeler. İçeride ise TCMB PPK öncesinde kurda hafif bir değerlenme görülüyor ve USDTRY 3.0265 seviyelerinde. TL sepet bazında da %0.4 değer kazanmış görünüyor. Her ne kadar ekonomistler tarafından bugünkü toplantıda herhangi bir değişiklik beklenmese de, piyasa kanadı cılızda olsa gelebilecek bir artırımı fiyatlıyor görüntüsü mevcut. Bugün saat 14:00’da PPK toplantısından faizlerde değişiklik beklemiyoruz. Global piyasalardaki oynaklıkların halen güçlü olduğunu düşünüyoruz. Piyasada zayıf seyirler sürerken 70000 seviyesi endeks için kritik konumunu sürdürüyor. Ancak bir kez daha söylemekte fayda var. ABD S&P endeksi 7 yıllık bir yükseliş trendini sonlandırıyor ve 1866 seviyesinin altına doğru uzamalar, içinde BIST endeksi de olmak üzere global piyasaları ciddi oranda bozabilir.


BİST 100 Endeksi Teknik Analizi


Endekste 70000-72200 aralığında seyir korunuyor. Bu bandın kırılma yönüne doğru hareket hızlanabilir. Şimdilik bu aralıkta izliyoruz. Genel olarak zayıf görünüm devam ediyor. 



Destekler: 70000-69000-67500

Dirençler: 72200-74150-75100



BIST 30 Endeksi Teknik Analizi ve VİOP Strateji


BIST 30 endeksinde 85500-88200 bandında hareket devam ediyor. Bu bandın kırılma yönüne göre hareketler hızlanabilir. Genel anlamda zayıf seyir devam etmekte. VIOP endeks kontratında kısa pozisyonlar 88200 endeks seviyesi stop loss alınarak korunabilir. Mevcut uzun pozisyonlar için ise 85500 endeks seviyesi stop loss olarak izlenebilir. 



Destekler: 85500-84700-80800

Dirençler: 88200-89500-91700


Küresel Ekonomik Gelişmeler


Türkiye


Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, gelişmekte olan piyasalarda volatilitenin ve zorlu bir dengelenme sürecinin bu yıl da süreceğini belirtti. Şimşek, manşet enflasyon üzerindeki risklerin dengeli olduğunun da altını çizdi. 



Çin


Çin ekonomisi 4.çeyrekte, %1.6 büyüme kaydetti. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise %6.9'dan %6.8'e geriledi. Çin'de sanayi üretimi yıllık bazda %6.1, perakende satışlar ise %10.7 olarak açıklandı.



Şirket Haberleri


TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. / VAKBN -

Banka,  GMTN (Global Medium Term Notes) programı kurulmuş ve program kapsamında 140 gün vadeli 10.000.000 EUR tutarlı bononun satışı için SPK'dan onay aldığını bildirdi.



HACI ÖMER SABANCI HOLDİNG A.Ş. / SAHOL -

Şirket, bağlı ortaklığı EXSA Export Sanayi Mamulleri Satış ve Araştırma A.Ş.'nin (EXSA A.Ş.) 22 Aralık 2015 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile yürürlükte bulunan pay geri alım programı kapsamında, 15 Ocak 2016 tarihinde Şirket payları ile ilgili olarak 7,93 - 8,00 TL fiyat aralığından 3.488.000 adet alış işlemi EXSA A.Ş. tarafından gerçekleştirilmiş olıp, bu işlemle EXSA A.Ş.'nin, Sabancı Holding sermayesindeki payı 15 Ocak 2016 tarihi itibariyle % 0,78 e ulaştığını bildirdi.



KAREL ELEKTRONİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / KAREL -

Şirket, Valilik (YİKOB) İçişleri Bakanlığı Müsteşarlığı'nın açtığı Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü KGYS İl Merkezi ve İlçeler Genişleme, Kurulum ve Modernizasyon İşi ihalesini 6.770.000 TL sözleşme bedeli ile kazandığını bildirdi.


YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş. / YKBNK -

Banka, yurtdışında ihraç edileceği belirtilen 10.000.000 EUR tutarındaki borçlanma aracını satış işlemi 18.01.2016 tarihde tamamlandığını bildirdi.



ÜLKER BİSKÜVİ SANAYİ A.Ş. / ULKER -

Şirket, hakim ortağı Yıldız Holding A.Ş.'de yürütülmekte olan yeniden yapılanma çalışmaları neticesinde Şirket hakim ortaklık yapısını, mevcut faaliyetleri ve kamuoyu ile paylaşılan mali tablo sonuçlarını etkileyecek bir durum oluşmayacağını bildirdi.



OTOKAR OTOMOTİV VE SAVUNMA SANAYİ A.Ş. / OTKAR -

Şirket ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SMM) arasında imzalanan "Milli İmkanlarla Modern Tank Üretim Projesi" (Altay Projesi), Dönem I Türk Ana Muharebe Tankı Tasarım ve Prototip Üretimi Ana Sözleşmesi çerçevesinde yürütülen çalışmalarda  geliştirme süreçleri ve prototip üretimleri tamamlandığını bildirdi.



ARÇELİK A.Ş. / ARCLK -

Sermayesinin %96,7'sine sahip olduğu Romanya'da yerleşik bağlı ortaklığı Arctic S.A., Romanya'da 1,1 milyon kapasiteli çamaşır makinası ve 500 bin kapasiteli bulaşık makinası üretimi yapacak yeni bir fabrika kurulması için, Romanya devletinden 37,5 milyon EURO nakit teşvik alınması şartıyla toplam 105 milyon EURO yatırım harcamasını onaya sunmak için 15.02.2016 tarihinde toplanmak üzere Ortaklar Genel Kurulu'nu toplantıya çağırdığını bildirdi.



YAPI VE KREDİ BANKASI A.Ş. / YKBNK -

Banka Yönetim Kurulu'nun 18 Ocak 2016 tarihli kararı ile; Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin sermayesinde paya sahip olduğu Visa Europe Ltd.'nin Visa Inc'e devri çerçevesinde (2007 yılında onaylanan "Visa Europe Ltd. Esas Sözleşmesi" gereğince); Banka'nın aktifinde 10 Euro nominal değeri ile kayıtlı bulunan Visa Europe Ltd. hissesi ile ilgili gereken tüm işlemlerin yapılması için Genel Müdürlüğe yetki verilmesine  karar verildiğini bildirdi.



KOZAA / KOZAL /IPEKE -

Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı ile Şirketler yönetim kuruluna 26.10.215 tarihinde atanan kayyım heyetinde değişikliğe gidildiğini bildirdi.



AKSA ENERJİ ÜRETİM A.Ş. / AKSEN -

Bolu Göynük'te ikinci faz yatırımı tamamlanmış bulunan Bolu Göynük Linyit Santralinin ticari faaliyete alınabilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na başvuru 18.01.2016 tarihinde yapıldığını bildirdi.



Gübretaş YK Başkanı İrfan Güvendi, İran'a yönelik yaptırımların kalkmasının ardından kapasite artışı ön gördüklerini açıkladı.



HEDEF GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. / HDFGS -

Halka arz edilen payların %25'ine karşılık gelen 3.737.500 TL nominal değerli satışa hazır bekletilen paylar 1 yıllık sürenin dolması nedeniyle iptal edildiğini açıkladı.


Aksi belirtilmedikçe tüm haberler için Kaynak: KAP

                                      

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar