Piyasaların gizemli endişesi: Saniye sıçraması

Wall Street'in yeni endişesi dünyanın rotasyonu ile saatler arasında oluşabilecek boşluğun yol açabileceği saniyelik sıçrama... Wall Street'in yeni endişesi, Y2K'nin uzaktan akrabası, saniye sıçraması oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Wall Street'in yeni endişesi, Y2K'nin uzaktan akrabası, saniye sıçraması oldu.


Traderlar, kulağa zararsız gelen anlık bir boşluğun bilgisayarların hazır olmaması durumunda yol açabileceği sıkıntıya hazırlık yapıyor.


MarketWatch'un haberine göre bu durumda söz konusu olan, birkaç yılda bir gerçekleşen ve saatler ile dünyanın yörüngesindeki yeri arasındaki küçük farkın ayarlanmasının yol açtığı anlık sıçrama. Adeta ışık hızıyla gerçekleşen işlemlerin bilgisayalara bağlı olması ile denetçiler ve traderlar olası sıkıntılardan endişe ediyor.


University of California'nın Lick Gözlem Merkezi'nden Programcı-Analist Steve Allen "Bu konu gereksiz yere büyütülüyor. Amaç tartışma çıkarmak" diye konuştu.


Bu yıl saniye sıçraması 30 Haziran'da New York saati ile 20:00'dan hemen önce gerçekleşecek. Aynı saatlerde ABD'de kapanış sonrası işlemler halen gerçeklşebiliyor ve bazı Asya piyasaları yeni açılmış oluyor. 


Meseleyi daha da karmaşıklaştıran bir konu da, Asya piyasaları önlem almazken, ABD'de anlık sıçramanın etkilerinden korunmak için bir takım değişiklikler yapması oluyor. (Bloomberght)

Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar