Piyasaların gözü ABD büyüme verisinde

Küresel piyasalar genel olarak pozitif görüntüsünü devam ettirirken, bugün açıklanacak ABD büyüme verilerinin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

ABD'de dün açıklanan dayanıklı mal siparişleri verisinin beklentilerinin üzerinde gelmesi ve ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından dolar endeksi ve borsalarda yatay bir seyir izlendi. Powell, Fed'in gelecek verilere ve risklere bağlı olarak çok yakında faiz artışına gitmesinin uygun olacağını belirtti. Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,13 ve S&P 500 endeksi yüzde 0,02 değer kaybederken, Nasdaq endeksi yüzde 0,14 yükseldi. Analistler, Fed Başkanı Janet Yellen'in katılması beklenen paneldeki konuşmasının takip edileceğini, piyasa beklentisinin, Fed'in haziranda Brexit ihtimalini göz önüne alarak en azından temmuz ayına kadar beklemede kalması yönünde olduğunu dile getiriyor.


Avrupa tarafında, İngiltere'de açıklanan 1'inci çeyrek GSYH verisinin beklentiler paralelinde önceki çeyreğe göre yüzde 0,4 artış kaydetmesinin ardından FTSE 100 endeksi yüzde 0,04 ile sınırlı da olsa değer kazandı. Dün avro/dolar paritesi yüzde 0,35 yükselerek 1,12 seviyelerine çıkarken, Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,66, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,69 yükseldi.


Bugün Japonya'da açıklanan nisan ayı enflasyon verisinin yıllık yüzde 0,3 azalmasının ardından Nikkei 225 endeksi yüzde 0,4 değer kazandı, Çin'de Şanghay bileşik endeksi ise kapanışa yakın yatay bir seyir izliyor.


Yurt içinde Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi önceki günkü satıcılı seyrini dün de devam ettirdi ve günü yüzde 0,73 azalışla 78.036 puandan tamamladı. Analistler, piyasaların Fed'e ilişkin beklentilerle yön bulacağını kaydederek, BIST 100 endeksinin 77.500 seviyesinin destek, 79.400 seviyesinin direnç konumunda olduğunu ifade ediyor.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar