Plaspak'tan iyileştirme projesi açıklaması

Plaspak Kimya İflas erteleme ihtiyati tedbiri ara kararı ile ilgili ek açıklama yaptı. Plaspak Kimya, İflas erteleme tedbiri ara kararı açıklamasına ek olarak açıklama yaptı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Plaspak Kimya, İflas erteleme tedbiri ara kararı açıklamasına ek olarak açıklama yaptı. Plaspak Kimya'ya mahkeme tarafından sunulan "İyileştirme Projesi''nde şirketin iyileşmesi için alınacak önlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 



Plaspak Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından KAP'a yapılan bildirimde şu bilgilere yer verildi;


01.12.2015 tarihinde yapılan  İflas Ertleme İhtiyati Tedbir Ara Kararı açıklamasına Ek olarak aşağıdaki açıklamaya gerek duyulmuş olup, yatırımcıların bilgisine sunulmuştur.


Şirketimizce TTK 376/3.maddesi çerçevesinde yapılan müracaat sonucunda; Gebze Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 01.12.2015 tarihinde, İflas Ertelemesi talebi üzerine Mahkemece bir karar verilinceye kadar geçerli olmak üzere, şirketimizin mevcut halinin korunması amacıyla ihtiyati tedbir talebinin kabulü ile, İcra İflas Kanununun 179/a, 179/b maddeleri gereğince (İcra İflas Kanununun 206.maddesinin 1.sırasında yazılı alacaklara ilişkin takipler hariç olmak üzere) 6183 sayılı kanuna göre yapılan takipler de dahil olmak üzere, hiçbir takip yapılmamasına ve yapılmış olan takiplerin durdurulmasına; şirketimizin Menkul ve Gayrimenkul malları, banka hesaplarındaki paraları, üçüncü şahıslardaki hal ve alacakları üzerine ihtiyati haciz konulmasının ve ihtiyati haciz yoluyla muhafaza işlemi yapılmasının ihtiyati tedbir yoluyla önlenmesine karar verilmiştir. 



Şirketimizce TTK 376/3.maddesi çerçevesinde hazırlanan ve  18.11.2015 tarihli aktiflerin satış fiyatları esas alınarak çıkartılan bir ara bilanço Mahkemeye sunulmuştur. Bahse konu bilanço,  tamamen TTK 376/3 madde hükümleri çerçevesinde hazırlanmış olup, Sermaye Piyasası mevzuatına göre düzenlenmemiştir.  

Yine aynı şekilde Gebze Asliye Ticaret Mahkemesine TTK 376/3 ve İcra İflas Kanunu 179, ve 179/a  maddesi uyarınca iyileştirici önlemleri de kapsayan '' İyileştirme Projesi'' sunulmuştur. 



Sunulan Projede; şirketin iyileşmesi için alınacak önlemler aşağıdaki başlıklar çerçevesinde toplanmıştır. 



1. Şirketin (gerekli yasal merasimlerin tamamlanmasından sonra 2.000.000,00 TL (iki milyon TL) Nakdi sermaye artışı yapması, 



2. Yurt dışı ve  veya Yurt içinden yeni ortak alınması,



3. Üretim Maliyetlerinin gözden geçirilerek, proses ve üretim sisteminin revize edilmesi,



4. Hammadde stoklarının  Just in Time yöntemi kullanılarak tedarik edilmesi ve stok maliyeti ile finansman yükünün minimize edilmesi, 



5. Şirketin finans kuruluşlarına olan borçlarının yapılandırılması sonucu faiz yükünden kurtulması ve karlılığının artması. 



Yukarıdaki temel başlıklar çerçevesinde hazırlanan ''Ana Proje'' Mahkemece de kabul görmüş olmakla; Mahkemenin tebdir kararında eklenmesini istediği bilgileri kapsayan  ''Revize Proje''nin hazırlanması halen devam etmektedir. 



Bu kapsamda hazırlanmakta olan ''Revize Projenin'' Mahkemeye sunulmasını müteakip gerekli açıklama yapılacaktır. 


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar