Praet: Almaya şimdi reform yapmalı

Avrupa Merkez Bankası baş ekonomisti Praet "Almanya şimdi reform yapmalı, iyi günler sonsuza kadar sürmeyebilir" dedi. Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve baş ekonomisti Peter Praet, Almanya'nın ihracat talebine çok fazla bel bağladığını belirterek, iyi zamanların sonsuza kadar devam etmeyebileceğini, Almanya'nın şimdi reform yapması gerektiğini söyledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi ve baş ekonomisti Peter Praet, Almanya'nın ihracat talebine çok fazla bel bağladığını belirterek, iyi zamanların sonsuza kadar devam etmeyebileceğini, Almanya'nın şimdi reform yapması gerektiğini söyledi. 

   


Fransa'da yayınlanan L'Opinion gazetesine konuşan Praet, Almanya'nın ticaret fazlası vermeye devam etmesinin bir anomali olduğunu ve Almanya'nın iç piyasasının daha yüksek ücret ödeyerek, daha fazla 

yatırım yaparak veya vergileri düşürerek güçlendirmesi gerektiğini savundu. 

   


Praet, "Almanya'nın GSYH'nın yüzde 9'u gibi büyük bir cari fazla veriyor olması bir anomali. Büyüme dış talep tarafından yönlendiriliyor. Ancak Almanya'nın iç talebi geliştirmek için mali hareket alanı var. (Foreks)

Şu anda yaşanan çok iyi ortam sonsuza kadar devam etmeyecek" diye konuştu.


Kategoriler Dünya Piyasaları
Yorumlar