Renault'tan yeni 'Clio Connect' serisi

Renault, yeni nesil sürüş deneyimini kişiselleştirme özellikleriyle birleştiren Clio Connect serisini sundu. Renault tarafından yapılan açıklamaya göre, Clio Connect, yeni nesil sürüş deneyimini kişiselleştirme özellikleriyle birleştiririken, sürücüsüne, akıllı cep telefonu üzerinden aracına ait bilgilere anında erişim sağlıyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Renault tarafından yapılan açıklamaya göre, Clio Connect, yeni nesil sürüş deneyimini kişiselleştirme özellikleriyle birleştiririken, sürücüsüne, akıllı cep telefonu üzerinden aracına ait bilgilere anında erişim sağlıyor.


Clio Connect serisi, kullanıcısına güvenlik hizmetleri, sürüş bilgileri ve online bilgilere ulaşım imkanı veriyor. "Aracım nerede?" hizmeti ile aracın nereye park edildiği bulunabilirken, "Vale modu"yla da aracın kullanıcısından uzaklaşmasına izin verilmiyor. 


Araç, sürücüsünden 250 metre uzaklaştığında cep telefonuna uygulama üzerinden bildirim geliyor. Hız limiti modu, Clio'nun önceden belirlenen hız limitinin aşılması durumunda sürücüsünü uyarıyor. Aracın kontağı açılmaksızın hareket ettirilmesi durumunda, kullanıcılar "Çekilme Uyarısı" sayesinde haberdar oluyor. Güvenlik hizmetleri kapsamında "Akaryakıt Seviyesi" menüsünden ise sürücü yakıt seviyesini aracın içinde olmasa da öğrenebilme imkanı sunuluyor. 


Sürüş bilgileri menüsünde sürüş puanı ve analizi ile geçmiş sürüş bilgileri bulunuyor. Bu şekilde Clio Connect kullanıcısı, geçmiş seyahat bilgilerine dilediği zaman ulaşabiliyor. Seyahatlerinde kaç kilometre yol kat edildiği, ne kadar yakıt tüketildiği ve TL karşılığı öğrenilebiliyor.


Online bilgiler sayesinde Clio Connect sürücüsüne bakımlarını hatırlatıyor. Bakım zamanına 2 hafta veya bin kilometre kala sürücüsünü uyarıyor. Aynı zamanda seyahat ayrıntıları sosyal medyada paylaşılabiliyor.


Clio Connect özel seri, sürüş keyfi ve yakıt tasarrufunu bir arada sunan 1.5dCi 90bg dizel motoru manuel ve 6 ileri EDC otomatik vites kutusu olmak üzere 2 farklı motor seçeneğiyle sunuluyor. Clio Connect özel serisinde modelin Icon versiyonuna ek olarak 17 inç alüminyum alaşım jantlar, metalik renk, kırmızı iç ve dış kişiselleştirme özeliklerini standart olarak sunuyor.


Clio Connect'in 1.5dCi 90bg versiyonu 63 bin lira, 1.5 EDC 90bg versiyonu ise 68 bin lira fiyatla müşterisiyle buluşuyor. 

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar