Rusların ambargo koyamadığı tek Türk firması

Rusya'nın, Türk mallarına ambargo uygulamasından etkilenmeyen Bursa'da bir firma, bu ülkenin bebekleri için vaftiz havlusu ve diğer ürünlerin ihracatını sürdürüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Rusya'nın, yaşanan kriz sonrası Türk mallarına ambargo uygulamasından etkilenmeyen Bursa'da bir firma, bu ülkenin bebekleri için vaftiz havlusu ve diğer ürünlerin ihracatını sürdürüyor. 



Gülüm Bebe firmasının sahibi Ercan Koruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır bebek tekstili sektöründe olduğunu, başladığı günden bu yana Rusya başta olmak üzere Türk cumhuriyetleri, Arap ülkeleri ve Balkanlara ihracat gerçekleştirdiğini söyledi.


"SİPARİŞLERİ KARŞILAYAMIYORUZ"


Ağırlıklı bebek bornoz takımı ve banyo havlusu ürettiklerini ifade eden Koruk, Rusya'dan gelen sipariş üzerine normal havluların üzerine müşterilerinin isteği üzerine melek motifleri yaptıklarını belirtti. Koruk, "Bebek vaftiz havlularına ilgi çok büyük. Zaman zaman siparişleri karşılamakta bile zorlanıyoruz" dedi.


RUS KRİZDEN HİÇ ETKİLENMEDİ


Koruk, Türkiye ile Rusya arasında yaşananlardan neredeyse hiç etkilenmediklerini, aksine yeni siparişler aldıklarını anlatarak, Rusya'da Türk tekstil ürünlerinin çok rağbet gördüğünü, bu ülke vatandaşlarının tekstil ürünü alırken özellikle "Türk Malı" etiketini özellikle aradığını kaydetti.


VAFTİZ HAVLUSU SATIYOR


Rusya'ya kesintisiz 4 yıldır başta bebek vaftiz havlusu olmak üzere pek çok ürün gönderdiklerini vurgulayan Koruk, "Rusya'nın ambargosu bizi pek fazla etkilemedi. Sipariş almaya, mal göndermeye devam ediyoruz" diye konuştu.


Geçen yıl Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan gerginlik sonrası kısa bir süre sorunlar yaşadıklarını dile getiren Koruk, şöyle devam etti:


SATIŞLAR TAM GAZ SÜRÜYOR


"Ancak o da uzun sürmedi. Siparişler ve ihracatımız devam etti. Bu yıl da Türkiye ile Rusya arasında gerginlik yaşandı. Rusya, Türk mallarına ambargo uygulama kararı aldı. Kriz başladığında önce bir tedirginlik yaşadık. Zam yapmamız gerekiyordu yapmadık. Bir müddet bekledik, 'gerekirse para kazanmayalım ama atölyemiz yatmasın' dedik. O güzel bir hamle oldu bizim için. Şimdi çok şükür işlerimiz çok iyi."


İŞ YOĞUNLUĞUNDAN FUARA BİLE KATILAMADI


Koruk, 13-17 Ocak tarihlerinde gerçekleşen "Bursa Bebe - Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhtiyaçları Fuarı"na bile iş yoğunluğu nedeniyle katılmadıklarını, halihazırda tüm enerjilerini mevcut siparişleri yetiştirmeye harcadıklarını söyledi.


VAFTİZ NEDİR?


Vaftiz sözcüğu Grekçe kökenlidir ve 'suya batırma. daldırma' anlamı taşır. Dinsel açıdan taşıdığı anlam ise, kişinin eski günahlı yaşama ölmesi, yeni ve pak bir yaşama doğmasıdır. Yani suya batırılan kişi eski günahlı yaşamına ölür, çıktığında da pak ve aklanmış olarak doğar. Bu tamamen simgesel bir uygulamadır.


İsa'ya iman edip İncil'i Tanrı sözü olarak kabul eden kişi vaftiz olur. Vaftiz bunun ifade biçimdir. Bir anlamda diğer insanların önünde gerçekleşen vaftizle kişi, 'Yaşamımı İsa'ya adıyorum. Eski kötü yaşantımı bırakıp İsa'ya birlikte iman yaşamımı sürdürmek istiyorum. Bu kararımı sizlere paylaşıyorum' demek istemektedir.


Evli insanlar genellikle alyans takarlar. Bu yüzük kişinin evli olduğunü gösterir. Evlenirken de düğün yapılıp çiftin arasındaki evlilik anlaşması kutlanır, ilan edilir. Evlilik cüzdanı da bir çok yerde çiftlerin evli olduğunu ispatlayan tek geçerli belgedir. Vaftiz de buna benzetilebilir. Bir çeşit duyuru, paylaşım ya da kutlama denilebilir.


Vaftiz kişiyi kutsal kılmaz, aklamaz ya da kurtarmaz. Kişi ancak İsa'ya iman etmekle kurtulur. Gerçekten yüreğini ve yaşamını İsa'ya adamayan kişinin vaftiz olması, resmen evli olmayan birinin alyans takıp gezmesine benzer. Vaftiz, verilmiş bir kararın sadece ve sadece törensel kısmıdır.

Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar