Rusya Türk gemisini limana yanaştırmadı !

Uçak krizini tırmandıran Rusya, Türk Ro-Ro gemisini limana yanaştırmadı. Ulaştırma Bakanlığı ise Dışişleri'ne "Mütekabiliyet uygulayalım mı?" diye sordu

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye'den giden TIR'ları sınırda bekleten Rusya, Samsun'dan yola çıkan bir Ro-Ro gemisini de limana yanaştırmadı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Dışişleri Bakanlığı'na yazı yazarak, "Biz de onlara aynı şekilde davranalım mı?" diye sordu. Dışişleri, yazı üzerine Rusya'ya karşı mütekabiliyet (aynı şekilde cevap verme) uygulanıp uygulanmayacağına karar verecek. Türk jetleri tarafından angajman kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülen Rus uçağının ardından Türk iş adamlarını gözaltına alan ve Türk TIR'larını ülkeye sokmayan Moskova, uçak krizini tırmandıracak hamleler yapmaya devam ediyor. Moskova'nın Türk mallarına ambargo uygulanmayacağını duyurmasına rağmen TIR'lar Gürcistan sınırında beklemeye devam ediyor. 


LİMANA YANAŞTIRILMADI 

Rusya'nın Novorossiysk Limanı'na gitmek için Samsun'dan yola çıkan bir Türk ticaret gemisi de limana yanaştırılmadı. Özel müteşebbis Ro-Ro gemisinin Novorossiysk açıklarında bekletilmesi üzerine Ulaştırma Bakanlığı harekete geçti. 


MÜTEKABİLİYET BAKANLIĞIN GÜNDEMİNDE

Dışişleri Bakanlığı'na yazı gönderen Ulaştırma Bakanlığı, "Rusya'ya mütekabiliyet uygulayalım mı?" diye sordu. Durumun Dışişleri Bakanlığı'nda değerlendirildikten sonra karara varılacağı öğrenildi. Dışişleri Bakanlığı "mütekabiliyet uygulansın" kararı verirse, Türkiye de Rusya'ya ait ticaret araçlarını sınırda bekletme yoluna gidebilir.



(sabah)

Kategoriler Gündem
Yorumlar