Saldırı sonrası havacılık hisselerinde satış baskısı

Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası havacılık sektörü hisselerinde satış baskısı gözleniyor. Atatürk Havalimanı'nda dün akşam saatllerinde 3 noktada terör saldırısı gerçekleştirildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Atatürk Havalimanı'nda dün akşam saatllerinde 3 noktada terör saldırısı gerçekleştirildi. Bu saldırılar sonrası Borsa İstanbul'da işlem gören havacılık hisselerinde satış baskısı gözlenirken; hisseler endeksten negatif ayrıştı.


Avrupa'nın en büyük üçüncü havalimanı olan İstanbul Atatürk'te dün gece üç canlı bomba tarafından gerçekleştirilen saldırıda ilk belirlemelere göre 36 kişi hayatını kaybederken yaklaşık 150 kişi yaralandı.


TAV Havalimanları ve THY hisseleri ilk işlemlerde yüzde 3 üzeri kayıpla açılmalarının ardından saat 09.41'de TAV Havalimanları yüzde 2.84 kayıpla 13.66 liradan, THY hisseleri de yüzde 2.18 düşüşle 5.84 liradan işlem görüyor.


Aynı saatte Pegasus yüzde 1.44 kayıpla 13.71 liradan, Çelebi Hava Servisi yüzde 1.72 kayıpla 22.80 liradan işlem görüyor.


Oyak Yatırım'dan yapılan değerlendirmede, saldırının havacılık ve turizmle ilişkili diğer hisseler için olumsuz etki yaratacağına işaret edilirken; İş Yatırım'dan yapılan değerlendirmede de, "THY, Pegasus, TAV ve Çelebi gibi havacılık sektörü hisselerinde satış baskısının artmasını bekliyoruz" denildi.


BIST-100 endeksi ise aynı saatlerde yüzde 0.13 ekside. (Dünya)

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar