Samsung'da geniş çaplı işten çıkarmalar başlayabilir

Samsung, mobil bölümde yaşanan düşüşü önlemek adına harcamaları kısmak ve maksimum verim alabilmek adına yeniden yapılanmaya gidebilir. Buna bağlı olarak işten çıkartmaların yaşanabilir.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, akıllı telefon pazarında yaşanan durgunluk sebebiyle maliyetlerini azaltarak faaliyet karını düşürmek adına önemli bir karar aldığı medyaya yansıdı. Konuşulanlara göre Samsung, büyük bir işten çıkartma planlıyor.


Samsung Büyük Bir Kısmını İşten Çıkartacak

Söz konusu durum ile ilgili açıklamalar yapan Samsung yetkilileri, maliyetleri düşürmenin firma için asıl öncelik olduğunu ve üst düzey bir performansa sahip olmayan bir çok çalışanının tazminatları verilerek işi bırakmalarının tavsiye edileceğini belirttiler.


Korea Times sitesinde yer alan haberlere göre piyasa koşullarını göz önünde bulundurulduğu zaman maliyetleri kısmak adına böyle bir hamlenin şart olduğu söylenirken Korea Times'ın haberine göre firma Çin'deki 1000 çalışanını çıkartacak. Ancak diğer iddialara göreyse bu rakamın 50 bin ile 100 binleri bulabileceği de söyleniyor.


Akıllı telefon pazarının en iddialı oyuncularından birisi olan Samsung, eğer bahsedilen bu işten çıkartmalar yapılırsa gerçekten maliyetleri azaltmış ve faaliyet karını daha üst seviyeye çıkartmış olacak. Durum böyle olunca firma pazardaki rekabetini daha başarılı bir şekilde sürdürebilecek.




Kaynak:ShiftDelete.Net(SDN)

Kategoriler Gündem
Yorumlar