Sayıştay, Fenerbahçe'nin peşine düştü!

Sayıştay Dairesi Başkanlığı, Fenerbahçe Kulübü ve Ülker arasında yapılan 10 yıl için 90 milyon dolarlık anlaşma evraklarını Yıldız Holding A.Ş'den istediği ortaya çıktı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Fenerbahçe Kulübü 03.08.2015 tarihinde Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın isim haklarını 10 yıl için 90 milyon dolar karşılığında Yıldız Holding A.Ş'ye vermiş ve dünya markası Ülker, stada adını yazdırmıştı. Taraflar arasında bu tarihte yapılan protokol Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirilmişti. Yapılan açıklamada, "Yıllık 9 milyon dolar karşılığında 2015-2016 sezonundan başlamak üzere 2024-2025 sezonuna kadar toplam 90 milyon dolarlık sözleşme imzalanmıştır" denildi. 


Taraflar arasında yapılan bu sözleşmenin detayları hakkında Sayıştay'ın inceleme başlattığı ortaya çıktı. Yapılan incelemelerin ardından, Sayıştay Dairesi Başkanlığı'nın edinilen bilgiye göre yıl dolmadan Aralık ayında (2015) sözleşmenin evraklarını Ülker'den istedi. 


Sayıştay denetçileri 2014 yılında ise Kalamış hakkında maliyeye şok rapor hazırlayarak, Hazineye ait Fenerbahçe'nin kullandığı 71 bin metrekare yeşil alanın işgal edildiği ve arazi üzerinde kaçak yapılaşmaya göz yumulduğunu tespit etmiş, gereğinin yapılmasını istemişti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar