Sektörün yeni ''Yıldız''ı

Türkiye’de her alanda kadın girişimcileri görüyoruz. Yeme içme sektörü erkek girişimcilerin hakimiyeti altında olsa da geçenlerde tanıştığımız 33 yaşındaki Suna Yıldız’ın adını sektör bir sonra yakından tanıyacak gibi görünüyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Yıldız aslında sağlık teknisyeni. 12 yıl profesyonel olarak mesleğini yürüttükten sonra yeme içme sektörüne girmeye karar vermiş. Üç yıl araştırma yaparak BurgerLab markasını oluşturmuş. İlk restoranını Karaköy’de açan BurgerLab’ın halen Akmerkez, Ataşehir ve Çekmeköy’de restoranları var. BurgerLab’ın beşinci halkası ise Maslak’taki Uniq İstanbul’da iki hafta önce açıldı.


Suna Yıldız’ı buradaki işinin başında tanıdık. Kendisi çok heyecanlıydı çünkü Uniq İstanbul’da yeni konseptin hazırlığını sürdürüyordu. Yıldız, ilk kez et işine gireceklerini ve Planet Döner markasıyla yeni bir marka oluşturduklarını söylüyor.


Yaklaşık 300 bin TL’lik yatırımla açılacak Planet Döner açılış için gün sayıyormuş. Bu alanda erkeklerin hakim olduğunu söyleyen Yıldız, kadın girişimcilerin sektörün standardının yükselmesine titizlikleriyle katkıda bulunacaklarını düşünüyor.






Para Dergisi 2015/5


Kategoriler Şirket Haberleri
Yorumlar