Şemdinli'den üzücü haber geldi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde yüzü maskeli teröristin silahlı saldırısına uğrayan uzman çavuş yaralandı. Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, saat 11.30 sıralarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığında (Şemdinli/Hakkâri) görevli Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın sivil kıyafetli olarak banka işlemleri için gittiği bir bankanın önünde, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist tarafından...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, saat 11.30 sıralarında Kara Kuvvetleri Komutanlığı 34’üncü Hudut Tugay Komutanlığında (Şemdinli/Hakkâri) görevli Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya'nın sivil kıyafetli olarak banka işlemleri için gittiği bir bankanın önünde, bölücü terör örgütü mensubu bir terörist tarafından silahla başından vurulduğu belirtildi.


Ağır yaralı şekilde Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sarpkaya'nın tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 13.30'da şehit olduğu kaydedilden açıklamada, şöyle denildi:


"İnsanlıktan nasibini almamış, gözü dönmüş caniler tarafından işlenen bu vahşice olayı şiddetle kınıyor; şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı ve sabırlar diliyoruz."


Diyarbakır'da teröristler köprüyü patlattı


Diyarbakır'da teröristlerin patlayıcı yerleştirdiği köprü infilak etti.



Alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK üyelerince Kulp ilçesinin Muş ile bağlantısını sağlayan Şenyayla Köprüsü'ne patlayıcı yerleştirildi.


Patlama sonucu Kulp-Muş karayolunun 35'inci kilometresindeki köprü kullanılamaz hale geldi. Olayda can kaybı yaşanmazken, karayolu ulaşıma kapandı.


Güvenlik güçleri, teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

Kategoriler Gündem
Yorumlar