Soğanın fiyatı 1 liraya düşecek

Adana’da, hasadına başlanan soğandan 120 bin ton rekolte bekleniyor. Hatay ve Bursa’daki hasatlarla birlikte fiyatların 1 liraya kadar düşeceği belirtiliyor.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye'nin turfanda soğan merkezi Adana'da, hasadına başlanan üründe yaklaşık 120 bin ton rekolte bekleniyor. Kentte yaklaşık 30 bin dekar alanda ekimi yapılan soğanda hasat, depolarda ürün kalmaması ve buna bağlı olarak fiyatların yüksek seyretmesi nedeniyle 15 gün erken başladı. Hatay ve Bursa'daki hasatların başlamasıyla soğanın kilosunun bu ay sonunda 1 liraya kadar düşmesi bekleniyor.



Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, "Üretici, soğan fiyatlarının iyi olması nedeniyle erken hasada başladı. Hasadın erken olması hem üretici açısından hem bizim açımızdan daha iyi. Piyasaya yerli ürün girmeye başlayınca fiyatlar da belli bir noktaya kadar düşecektir. Tüketici uygun fiyata ürün alacaktır" diye konuştu.


MAYISTA SORUN BİTER

Adana'da dekar başına ortalama 4 ton ürün alındığını dile getiren Tekin, şöyle devam etti: "Bu verimle yaklaşık 120 bin ton civarında soğan üretimimiz olacak. Kendi ürünlerimiz çıkıyor. Mayısın ortalarına doğru Adana'daki tüm ürünler hasat edilmiş olacak. Mayısta soğanla ilgili bir sıkıntı yaşanmaz. Yerli üretimimiz olan soğan ülkemizin ihtiyacı karşılayacak oranda."


Adana'dan sonra Hatay'ın Reyhanlı ve Bursa'nın Karacabey ilçesinde hasat başlayacak. Soğan hasadı kasıma kadar devam edecek. Hasadın tamamen başlamasının ardından fiyatlar kademeli olarak aşağı düşecek. Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, "Nisan sonunda fiyatların 1-1.5 lira olması bekleniyor. Bu yıl herkes gönül rahatlığıyla soğan yiyebilir" ifadelerini kullandı.

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar