Son günlerde iflas erteleme isteyen şirketler

Mali sıkıntıya giren firmaların ilk başvurduğu yer adliyeler olmaya başladı. İflas erteleme isteyen firmalarda son zamanlarda artış yaşandığına işaret ediliyor. Geçtiğimiz günlerde, tekstilden, turizme, ilaç sanayinden matbaacılığa bir dizi sektörden firmalar iflas erteleme istedi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İşte son dönemlerde iflas erteleme isteyen firmalardan bazıları:


Son yıllarda markalaşma atılımı yapan Özşen Giyim San.ve Tic. A.Ş. yaşadığı mali sıkıntıları aşamayınca mahkemeden iflas erteleme istedi. Şirketin dava başvurusu İstanbul 11. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yapıldı. Şirketin ilk dava duruşması 15 Aralık günü görülecek.


ÇELİK DİRSEK DE ZORA GİRDİ


İflas erteleme isteyen bir diğer şirket ise Seeay Pharma İlaç Ecza Deposu ve Medikal Dış Ticaret A.Ş. oldu. 2007 yılında kurulan şirketin ilk dava duruşması  2 Aralık günü İstanbul Anadolu 9. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülecek.Yine Çelik Dirsek Sanayi ve Ticaret A.Ş. de iflas erteleme isteyen şirketler arasında yer aldı. Çelik Dirsek’in dava duruşmasının ilki ise 9 Aralık günü İstanbul Anadolu 9. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülecek.


TEKSTİL DEVİ MALİ SIKINTIYI AŞAMAYINCA…


Oğuz Serim, Cenk Kınay ve Koray Yaşar Atamyıldız’ın yönetiminde bulunduğu Palace Hotel Turizm Hiz. A.Ş. şirketi de iflas erteleme istedi. Şirketin ilk dava duruşması 16 Aralık günü görülecek. Gaziantep’in önde gelen tekstil firmalarından biri olan Çemen Tekstil San. Ve Tic. A.Ş. de iflas erteleme isteyen bir başka firma oldu. Şirketin dava başvurusu Gaziantep Ticaret Mahkemesi’ne yapıldı. 25 yılı aşkın bir süreden beri faaliyet gösteren şirketin ilk dava duruşması 18 Kasım günü yapılacak.


ANKARALI MESCİOĞLU DA İFLAS ERTELEME İSTEDİ


Ankara’da kurulu bulunan Mescioğlu İnsaat Sanayi ve Ticaret Limited  Şti. de iflas erteleme istedi.  Şirket iflas erteleme başvurusunu Ankara 4. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne yaptı. İlk duruşması 20 Kasım günü yapılacak. Namık Ziya Mescioğlu’nun başında bulunduğu şirket iş merkezleri ve lüks konut projeleri ile gündeme geldi.Mescioğlu aynı zamanda (İmsiad) İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş adamları Derneği’nin başkanlığını da yapıyor.


TAŞBİNA DA ‘DAYANAMADI’


Albert Acıman’ın sahibi olduğu Taşbina İnşaat Yatırımları San. A.Ş. da iflas erteleme talebi ile mahkemenin yolunu tutan firmalardan bir diğeri. Şirketin ilk dava duruşması 10 Eylül günü yapıldı. Taşbina İnşaat, Başbakanlık binasının de belli işlerini üstlenen bir şirket olarak kayıtlara geçmişti.


BİR YIL DAHA UZATMA İSTEDİ


Matbaacılık sektörünün köklü firmalarından Stil Matbaacılık ve Yayıncılık San. Ve Tic. A.Ş. de, içine girdiği mali sıkıntıya girince iflas erteleme isteyen bir diğer firma oldu. Sektördeki varlığı 30 yıla yaklaşan şirketin davası İstanbul 18. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülüyor. Bir yıl iflas erteleme alan şirket, iflas erteleme talebinin 1 yıl süre ile daha uzatılmasını istedi.(Hürriyet/Dinçer Gökçe)

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar