Sosyal paylaşım sitesinde hisse tavsiyesine ceza

Kurul, Sosyal paylaşım sitesinde hisse alımı ve satımı tavsiyesinde bulunan Fatih Akyüz'e idari para cezası verdi. Sermaye Piyasası Kurulu, Sosyal paylaşım sitesi üzerinden hisse alım ve satımı tavsiyelerinde bulunan Fatih AKYÜZ hakkında yapılan inceleme sonucunda, idari para cezasının uygulanmasına karar verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu, Sosyal paylaşım sitesi üzerinden hisse alım ve satımı tavsiyelerinde bulunan Fatih AKYÜZ hakkında yapılan inceleme sonucunda, idari para cezasının uygulanmasına karar verdi.


İdari para cezasına neden olan eylem ile ilgil şu açıklamaya yer verildi;

Bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden yatırımcılara pay alım tavsiyelerinde bulunup; söz konusu pay alım tavsiyeleri öncesi ilgili pay piyasalarında alım işlemi gerçekleştirmesi tavsiyeleri sonrasında ise ilgili pay piyasalarında satım işlemi gerçekleştirmesine istinaden VI-104.1 sayılı Piyasa Bozucu Eylemler Tebliği'nin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası gereğince 22.407 TL idari para cezası uygulandı. 




Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar