S&P Türkiye'nin notunu indirdi

Türkiye'nin 2012 yılında anlaşmasını iptal ettiği ve değerlendirme istemediği Standard&Poors (S&P), Türkiye'nin "BB+" olan notunu "BB"ye düşürdü, görünümü ise negatif olarak belirledi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türkiye'nin 2012 yılında anlaşmasını iptal ettiği ve değerlendirme istemediği uluslararası kredi ve derecelendirme kuruluşu Standard&Poors (S&P), Türkiye'nin "BB+" olan notunu "BB"ye düşürdü, görünümü ise negatif olarak belirledi.


Hazine Müsteşarlığı ile 2012 yılından bu yana bir anlaşması olmamasına karşın Türkiye'nin kredi notunu ''talep edilmemiş'' reyting şeklinde değerlendirmeye devam eden S&P, anlaşması olan diğer iki büyük kredi derecelendirme kuruluşunun aksine Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviyenin altında derecelendiriyordu.


S&P, bugünkü takvim dışı değerlendirmesinde "BB+" olan Türkiye'nin notunu bir kademe daha düşürerek "BB"ye indirdi, görünümü ise "negatif" olarak değerlendirdi.


Hazine ile anlaşması olan diğer iki büyük uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings ve Moody's ise Türkiye'yi "yatırım yapılabilir" seviyede değerlendiriyor.




AA

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar