SPK bülteni yayınlandı

SPK, Türkiye'de yerleşik kişilere internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 6 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlem başlattı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Türkiye'de yerleşik kişilere internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen 6 internet sitesine erişimin engellenmesi için hukuki işlem başlattı. 


SPK haftalık bültenine göre, Vakıf Finansal Kiralama 22 milyon TL, Bizim Toptan Satış Mağazaları 20 milyon TL ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 4 milyon 500 bin TL bedelsiz, Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar AŞ 45 milyon TL ve Eminiş Ambalaj 1 milyon 200 bin TL bedelli sermaye artırımı için kurula başvuruda bulundu.


Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler 1 milyar 300 milyon TL, Alternatifbank 700 milyon TL, Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 250 milyon TL, Karsan Otomotiv 200 milyon TL, Katmerciler Araç Üstü Ekipman 150 milyon TL, Ünlü Menkul Değerler 100 milyon TL ve Umur Basım Sanayi ve Ticaret AŞ 100 milyon TL borçlanma aracı ihracı için SPK'ya müracaat etti.


Kurul, Odeabank'ın 300 milyon dolar, Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi AŞ'nin 400 milyon TL ve Tiryaki Agro Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 200 milyon TL tutarındaki borçlanma aracı ihraç başvurularını onayladı.


Halkbank'ın "Halk Varlık Kiralama Anonim Şirketi" unvanlı varlık kiralama şirketinin kuruluş talebinin, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) izninin kurula iletilmesi şartıyla olumlu karşılanmasına karar verildi.


İdari para cezaları


Kurul, IG Ventures Yönetim ve Danışmanlık Hizmetleri AŞ'ye 54 bin 94 TL, Taç Tarım Ürünleri Hayvancılık Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 68 bin 639 TL, Tahsin Altun isimli şahsa 47 bin 79 TL, Arkan Ergin Uluslararası Bağımsız Denetim ve SMMM AŞ'ye 47 bin 79 TL idari para cezası verdi.


GCM Menkul Kıymetler AŞ'ye 8 ayrı aykırılıktan dolayı toplam 931 bin 258 TL idari para cezası uygulanmasına karar veren kurul, Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler Kuyumculuk Telekomünikasyon Sanayi ve Ticaret AŞ'ye de 3 ayrı aykırılıktan ötürü 2 milyon 279 bin 319 TL idari para cezası verilmesini kararlaştırdı. Böylece SPK, 5 tüzel ve bir gerçek kişi hakkında toplam 3 milyon 427 bin 468 lira tutarında idari para cezası uygulanmasına karar verdi.


Kurul ayrıca, Türkiye'de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen "fbsturk.com", "turkeyfbs.com", "klasfx2.com", "klasfx3.com", "ufx.com" ve "ufxmarkets.com" internet sitelerine erişimin engellenmesi için hukuki işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar