SPK haftalık bülteni yayımlandı - 08 Mart 2019

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Turkcell İletişim Hizmetlerinin 750 milyon dolar tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı. SPK haftalık bültenine göre, kurul Ulusal Faktoringin 150 milyon lira, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerlerin 1 milyar 96 milyon lira, Turkcell İletişim Hizmetlerinin 750 milyon lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu, Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralamanın 400 milyon lira tutarındaki alım satıma dayalı...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK haftalık bültenine göre, kurul Ulusal Faktoringin 150 milyon lira, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerlerin 1 milyar 96 milyon lira, Turkcell İletişim Hizmetlerinin 750 milyon lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu, Aktif Bank Sukuk Varlık Kiralamanın 400 milyon lira tutarındaki alım satıma dayalı kira sertifikası başvurusunu, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası AŞ İkinci Varlık Finansmanı Fonunun 1 milyar lira tutarındaki varlığa dayalı menkul kıymet başvurusunu, QNB Finans Varlık Kiralamanın 500 milyon lira tutarındaki yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikası başvurusunu onayladı.


SPK, Öztürk Gayrimenkul Değerlemeye 30 bin 961 lira para cezası uygulanmasına karar verdi. 


Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret  pay piyasasında 25 Şubat 2019-1 Mart 2019 döneminde gerçekleşen olağan dışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle 1 kişinin 8 Mart 2019 tarihli işlemlerden başlamak üzere borsalarda 6 ay süreyle geçici işlem yasağı uygulanmasına karar veren kurul, 8 Mart 2019 tarihli işlemlerden başlamak üzere 6 ay süre ile yatırım kuruluşlarının müşterilerinden Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret pay piyasasında internet üzerinden emir kabul etmelerinin yasaklanmasına, 5 Mart 2019 tarihi gün sonu itibarıyla mülkiyetinde toplam sermayeye oranı yüzde 3 ve üzerinde Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret  payı bulunduran gerçek ve tüzel kişilerin 7 Mart 2019 tarihi itibarıyla mülkiyetinde bulunan Formet Çelik Kapı Sanayi ve Ticaret  paylarının 6 ay boyunca borsada satışa konu edilememesini kararlaştırdı.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar