SPK haftalık bülteni yayınlandı - 28 Nisan 2015

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), çoğunluğu Yıldız Holding AŞ'ye ait olan Ak Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisse başı 5,78-6,92 TL fiyat aralığından halka arzına onay verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK, 64 milyon TL nominal tutarlı kısmı Yıldız Holding AŞ’ye, 19 milyon 27 bin 27 TL nominal tutarlı kısma Mustafa Latif Topbaş'a, 10 milyon 378 bin 378 TL nominal tutarlı kısmı  Ahmet Afif Topbaş'a, 2 milyon 594 bin 595 TL nominal tutarlı kısmı Firdevis Çizmeci'ye, 32 milyon TL nominal tutarlı kısmı Eaton Capital Fund'a ve 16 milyon TL nominal tutarlı kısmı Zeki Ziya Sözen'e ait olan Ak Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin hisse başı 5,78-6,92 TL fiyat aralığından halka arzına onay verdi.


Mevcut pay ve ek pay satışları kapsamında halka arz edilecek olan payların tamamı Global Yatırım Holding AŞ'ye ait olan Global Liman İşletmeleri AŞ'nin hisse başı 19,60-23,50 TL fiyat aralığından, Bantaş Bandırma Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ'nin ise hisse başı 2,40 TL bedelle halka arzına onay veren SPK, Kardemir Karabük Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 400 milyon liralık, Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi AŞ'nin 300 milyon liralık,  Fiba Faktoring AŞ'nin 250 milyon liralık, Garanti Filo Yönetim Hizmetleri AŞ'nin 100 milyon liralık, Final Varlık Yönetim AŞ'nin 25 milyon liralık borçlanma aracı ihracı başvurusunu, Enka İnşaat ve Sanayi AŞ'nin ise 400 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu onayladı.


SPK haftalık bültenine göre, Ak Yatırım Menkul Değerler AŞ 370 milyon liralık, Şeker Finansal Kiralama AŞ 150 milyon liralık, Turkish Bank AŞ 118 milyon liralık, Bimeks Bilgi İşlem ve Dış Ticaret AŞ 100 milyon liralık, Analiz Faktoring AŞ 35 milyon liralık borçlanma aracı borçlanma aracı ihracı, KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama AŞ 1 milyar liralık kira sertifikası, Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık AŞ 341 milyon 398 bin 183 bin liralık bedelli sermaye artırımı, İş Finansal Kiralama AŞ 68 milyon 799 bin 645 bin liralık, Temapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret AŞ 8 milyon 925 bin liralık, Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ ise 2 milyon 80 bin 206 bin liralık bedelsiz sermaye artırımı için Kurula başvurdu.



Suç duyuruları ve idari para cezaları


Taraf Gazetecilik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin  pay piyasasında 1 Nisan 2013-10 Mayıs 2013 döneminde gerçekleştirilen işlemler nedeniyle 4 gerçek kişi hakkında  cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına ve bu kişilere  2 yıl süreliğine borsalarda işlem yapma yasağı getirilmesine karar veren SPK,  Acıselsan Acıpayam Selüloz Sanayi ve Ticaret AŞ'nin pay piyasasında 29 Eylül 2014-3 Şubat 2015 döneminde gerçekleştirilen işlemlerden dolayı 1 gerçek kişiye 302 bin 638 lira para cezası verilmesini kararlaştırdı.


OMV Petrol Ofisi borsa kotundan çıkıyor


OMV Petrol Ofisi AŞ'nin doğrudan ve dolaylı olarak toplam yüzde 99,47 oy oranına sahip hakim ortak OMV Aktiengesellschaft  tarafından satma hakkının kullanımına ilişkin üç aylık hak düşürücü süreden sonra satma hakkını kullanmayan diğer ortakların ortaklıktan çıkarılması, bu ortaklara ait toplam 3 milyon 35 bin 236 TL nominal değerli payların iptali ile söz konusu paylar karşılığında çıkarılacak ve ortaklıktan çıkarma hakkı kullanım bedeli olan 4,50 TL üzerinden OMV AG’ye tahsisli olarak yapılacak sermaye artırımı amacıyla hazırlanan ihraç belgesinin onaylanması talebinin olumlu karşılanmasına karar veren SPK, Şirket paylarının Borsa İstanbul AŞ kotundan çıkarılıp işlem görmekten sürekli olarak men edilmesine ilişkin Borsa duyurusunun Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayınlanmasını müteakip, resen Sermaye Piyasası Kanunu kapsamından çıkarılmasını kararlaştırdı.


Global Yatırım Holding, portföy yönetim şirketindeki paylarını sattı 


Haftalık bültende yer alan ortaklık yapısı değişikliklerine göre, Azimut Global Portföy Yönetimi AŞ’nin yüzde 40'ına sahip olan Global Yatırım Holding, sahip olduğu payların tamamını AZ International Holdings SA'ya devretti. Böylece AZ International Holdings SA, Azimut Global Portföy Yönetimi AŞ’nin tamamına sahip oldu.


 


 


 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar