SPK haftalık bülteni yayınlandı - 12 Mayıs 2016

SPK, Bakanlar Medya AŞ'nin pay piyasasındaki işlemler nedeniyle 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını ve adı geçen şahıslara 2 yıl geçici işlem yapma yasağı uygulanmasını kararlaştırdı

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Bakanlar Medya AŞ'nin pay piyasasındaki işlemler nedeniyle 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını ve adı geçen şahıslara 2 yıl geçici işlem yapma yasağı uygulanmasını kararlaştırdı.


SPK haftalık bültenine göre, İş Faktoring 440 milyon liralık, Vakıf Faktoring 300 milyon liralık, ALJ Finansman 150 milyon liralık, Fibabanka 2 milyar liralık, Deniz Finansal Kiralama 2 milyar liralık ve Finansbank 2 milyar dolarlık borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu.


Anadolu Hayat Emeklilik 20 milyon liralık ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 7,6 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı için Kurula müracaat etti.


Kurul, Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 500 milyon liralık, Pergamon Status Dış Ticaret AŞ'nin 2 milyon 925 bin liralık, Enka İnşaat ve Sanayi AŞ'nin 200 milyon liralık ve Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 47 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı başvurusunu onayladı.


AE Arma Elektropanç Elektromekanik Sanayi Mühendislik Taahhüt ve Ticaret AŞ'nin 105 milyon liralık, Yapı ve Kredi Bankasının 6 milyar dolarlık ve Bavet İlaç Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 25 milyon dolarlık borçlanma aracı ihracı SPK tarafından onaylandı.


Teknosa İç ve Dış Ticaret AŞ’nin, Türk Ticaret Kanunu, Kurumlar Vergisi Kanunu, Sermaye Piyasası Kanunu ve Kurulun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği çerçevesinde sermayesinin tamamına sahip olduğu Kliksa İç ve Dış Ticaret AŞ'yi devralması suretiyle gerçekleştirilecek kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metni de Kurul tarafından onaylandı.


İdari para cezaları


Kurul, Strateji Portföy Yönetimi AŞ Serbest Şemsiye Fon'un kuruluşuna, Re-Pie Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ Anadolu Stratejik Gayrimenkul Yatırım Fonu, Re-Pie Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ Milenyum Gayrimenkul Yatırım Fonu ve Re-Pie Gayrimenkul Portföy Yönetimi AŞ Maslak 1453 Gayrimenkul Yatırım Fonunun kuruluşuna izin verdi.


Tekstil Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin portföy aracılığı faaliyeti kapsamında yetkili olduğu paylar ve diğer menkul kıymetlere ilave olarak paya dayalı türev araçlar, pay endekslerine dayalı türev araçlar ve diğer türev araçlarda portföy aracılığı faaliyetinde bulunmasına SPK tarafından izin verildi.


Kurul, İhlas Ev Aletleri İmalat Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 617 bin 388 TL ve 74 bin 16 TL olmak üzere toplam 691 bin 404 bin TL tutarında idari para cezası verdi.


SPK, Bakanlar Medya AŞ'nin pay piyasasında 3 Haziran 2013 - 28 Ağustos 2013 döneminde gerçekleştirilen işlemlerde nedeniyle 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını ve bu kişilere 2 yıl geçici işlem yapma yasağı uygulanmasını kararlaştırdı.


Kurul'un suç duyurusu yaptığı 5 kişinin Ebru Zana, Hakan Karacan, Göktuğ Göcek, Özgür Görkem Tuncel ve Ali Merdan Tonguç oldukları belirtildi.


SPK, ayrıca Tuğçelik Alüminyum ve Metal Mamülleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin (TUCLK) pay piyasasında 14 Nisan 2016 - 6 Mayıs 2016 döneminde gözlenen fiyat ve miktar hareketlerinin incelenmesi sonucunda, TUCLK pay piyasasında 13 Mayıs 2016 tarihli işlemlerden başlamak üzere 3 ay süreyle brüt takas uygulanmasına ve yatırım kuruluşlarının müşterilerinden TUCLK pay piyasasında internet üzerinden emir kabul etmelerinin 3 ay süreyle yasaklanmasına karar verdi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar