SPK haftalık bülteni yayınlandı - 15 Temmuz 2016

Sermaye Piyasası Kurulu 15 Temmuz 2016 tarihli bülteni yayınlandı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), aracı kurumların müşterileri için kaldıraçlı alım satım işlemleri ve fark kontratlarına yönelik olarak promosyon kampanyası düzenlememelerine ve her ne isim altında olursa olsun, işlem hacmine bağlı olarak geriye dönük her türlü fayda sağlanması veya bazı maliyetlerin yansıtılmamasına benzer uygulamalar dahil amaçları itibarıyla promosyon...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), aracı kurumların müşterileri için kaldıraçlı alım satım işlemleri ve fark kontratlarına yönelik olarak promosyon kampanyası düzenlememelerine ve her ne isim altında olursa olsun, işlem hacmine bağlı olarak geriye dönük her türlü fayda sağlanması veya bazı maliyetlerin yansıtılmamasına benzer uygulamalar dahil amaçları itibarıyla promosyon kampanyalarına benzer nitelikte uygulamalarda bulunamalarına karar verdi.


SPK haftalık bültenine göre,  EİS Eczacıbaşı İlaç Sınai ve Finansal Yatırımlar Sanayi ve Ticaret 137 milyon 52 bin TL tutarındaki, Eczacıbaşı Yatırım Holding Ortaklığı 35 milyon TL tutarındaki bedelsiz sermaye artırımı için Deniz Faktoring 367 milyon TL tutarındaki, Akdeniz Faktoring 160 milyon TL tutarındaki, Çağdaş Faktoring 150 milyon TL tutarındaki borçlanma aracı ihracı için SPK'ya buşvurdu.


Kurul, Halk Finansal Kiralama'nın 400 milyon TL tutarındaki, Çalık Enerji Sanayi ve Ticaret'in 250 milyon TL tutarındaki, Nobel İlaç Sanayii ve Ticaret'in 100 milyon TL tutarındaki, SGT Sanayi ve Ticari Ürünler Dış Ticaret'in de 700 bin TL tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.


Kurul, aracı kurumların müşterileri için kaldıraçlı alım satım işlemleri ve fark kontratlarına yönelik olarak promosyon kampanyası düzenlememelerine ve her ne isim altında olursa olsun, işlem hacmine bağlı olarak geriye dönük her türlü fayda sağlanması veya bazı maliyetlerin yansıtılmamasına benzer uygulamalar dahil amaçları itibariyle promosyon kampanyalarına benzer nitelikte uygulamalarda bulunamalarına karar verdi.


SPK, Euro Finans Menkul Değerler'e 560 bin 702 TL, Osmanlı Portföy Yönetimine 26 bin 49 TL ve Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına 24 bin 672 TL para cezası uygulanmasına karar verdi.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar