SPK haftalık bülteni yayınlandı - 29 Aralık 2016

SPK, Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının hisse başı 5,50 lira fiyatla halka arzını onayladı... SPK, Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının hisse başı 5,50 lira fiyatla halka arzına onay verdi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK,  Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının hisse başı 5,50 lira fiyatla halka arzına onay verdi.


SPK haftalık bültenine göre, Kurul VakıfBank'ın 5 milyar dolar tutarındaki, Burgan Bank'ın 2 milyar lira tutarındaki, Enerjisa Elektrik Dağıtımın 1 milyar lira tutarındaki, Akfen Holdingin 600 milyon lira tutarındaki, İş Faktoringin 412 milyon lira tutarındaki, Deniz Faktoringin 154 milyon lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu ve Orma Orman Mahsulleri İntegre Sanayi ve Ticaretin 6 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu onayladı. Kurul ayrıca Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığının hisse başı 5,50 lira fiyatla halka arzına onay verdi.


Garanti Bankası, 6 milyar dolar tutarındaki borçlanma aracı ihracı için, Halk Yatırım Menkul Değerler de 310 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu.


İdari para cezaları ve suç duyuruları


Atlantik Petrol Ürünleri Ticaret ve Sanayinin pay piyasasında gerçekleştirilen alım-satım işlemleri ile ilgili  olarak yapılan inceleme sonucunda 2 kişiye ayrı ayrı 78 bin 147 lira tutarında,  Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi  pay piyasasında  gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak Tera Menkul Değerlere 47 bin 79 lira tutarında ve Ar Tarım Organik Gıda A.Ş.(Şirket) hakkında yapılan inceleme sonucunda Ar Tarım Organik Gıdaya ayrı ayrı 3 tane 325 bin 617 lira tutarında ve 1 tane 308 bin 408  lira tutarında para cezası uygulanmasına karar veren Kurul, Diriteks Diriliş Tekstil Sanayi ve Ticaret'in pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda DIRIT pay piyasasında 30 Aralık 2016 tarihli işlemlerden başlamak üzere 3 ay süre ile önceden depo şartı uygulanmasına ve yatırım kuruluşlarının müşterilerinden DIRIT pay piyasasında internet üzerinden emir kabul etmelerinin yasaklanmasına karar verdi.


SPK, ayrıca  Azimut Portföy Yönetiminin Dubai'de temsilcilik ofisi açma talebinin olumlu karşılanmasına karar verdi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar