SPK haftalık bülteni yayınlandı - 17 Şubat 2017

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Sanko Pazarlama İthalat İhracata 3 ay süre ile brüt takas uygulanmasına karar verdi. SPK haftalık bültenine göre, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler 300 milyon liralık, Aygaz 200 milyon liralık, Yeditepe Faktoring 150 milyon liralık, Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaret 80 milyon liralık, Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret 40 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için, Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK haftalık bültenine göre, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler 300 milyon liralık, Aygaz 200 milyon liralık, Yeditepe Faktoring 150 milyon liralık, Bien Yapı Ürünleri Sanayi Turizm ve Ticaret 80 milyon liralık, Söktaş Tekstil Sanayi ve Ticaret 40 milyon liralık borçlanma aracı ihracı için, Sarkuysan Elektrolitik Bakır Sanayi ve Ticaret 75 milyon liralık bedelsiz sermaye artırımı için Kurul'a başvurdu.


Kurul, Frigo-Pak Gıda Maddeleri Sanayi ve Ticaret'in 500 bin lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu, Fibabanka'nın 2 milyar 800 milyon TL tutarındaki, MLP Sağlık Hizmetleri'nin 340 milyon TL tutarındaki ve Vakıf Finansal Kiralama'nın 200 milyon TL tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.


İdari para cezaları, işlem yasakları ve suç duyuruları


SPK, İkon Menkul Değerlere ayrı ayrı iki tane 26 bin 49 liralık ve  bir tane 325 bin 617 liralık, Işık Menkul Değerlere ayrı ayrı 26 bin 49 liralık ve 22 bin 407 liralık, Destek Yatırım Menkul Değerlere 52 bin 98 liralık, Reel Kapital Menkul Değerlere 26 bin 49 liralık, Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığına 22 bin 407 liralık, Akyürek Tüketim Ürünleri Pazarlama Dağıtım ve Ticarete 78 bin 147 liralık,  Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler Kuyumculuk Telekomünikasyon Sanayi ve Ticarete ayrı ayrı 2 tane 26 bin 49 liralık ve Hateks Hatay Tekstil İşletmelerinin pay piyasasında gerçekleşen işlemler sonucunda 1 kişiye 543 bin 351,50 liralık para cezası uygulanmasına karar verdi.


Garanti Faktoring'in pay piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını ve 6 kişi hakkında  2 yıl geçici işlem yasağı konmasını kararlaştıran Kurul, Sanko Pazarlama İthalat İhracata 3 ay süre ile brüt takas uygulanmasına, açığa satış ve kredili menkul kıymet işlemleri gerçekleştirmelerinin yasaklanmasına ve yatırım kuruluşlarının internet üzerinden emir kabul etmelerinin yasaklanmasına hükmetti.



AA


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar