SPK haftalık bülteni yayınlandı - 10 Ekim 2017

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Fibabanka AŞ'nin 750 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihracını onayladı. ... SPK haftalık bültenine göre, Koç Fiat Kredi Finansman AŞ'nin 545 milyon lira, Nurol Yatırım Bankası AŞ'nin 461 milyon 21 bin 250 lira, Tam Faktoring AŞ'nin 30 milyon lira, Şeker Finansal Kiralama AŞ'nin 110 milyon lira ve Fibabanka AŞ'nin 750 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihracını da onayladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK haftalık bültenine göre, Koç Fiat Kredi Finansman AŞ'nin 545 milyon lira, Nurol Yatırım Bankası AŞ'nin 461 milyon 21 bin 250 lira, Tam Faktoring AŞ'nin 30 milyon lira, Şeker Finansal Kiralama AŞ'nin 110 milyon lira ve Fibabanka AŞ'nin 750 milyon dolar tutarında borçlanma aracı ihracını da onayladı.


Kurul, Metro Portföy Yönetimi AŞ’nin faaliyet izni ile portföy yöneticiliği yetki belgesi verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verirken, Egemen Menkul Kıymetler AŞ’nin emir iletimine aracılık faaliyetinde bulunmak suretiyle dar yetkili aracı kurum olarak faaliyete geçmek üzere yaptığı başvurunun olumlu karşılanmasına karar verdi.


Kuzey Kurumsal Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık AŞ. kurulun Seri: VIII, No:35 sayılı "Sermaye Piyasası Mevzuatı Çerçevesinde Gayrimenkul Değerleme Hizmeti Verecek Şirketlere ve Bu Şirketlerin Kurulca Listeye Alınmalarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ" çerçevesinde sermaye piyasasında değerleme hizmeti vermek üzere listeye alındı.


İdari para cezaları


GCM Menkul Kıymetler AŞ'ye Aracı "Kurumun deneme hesaplarında gerekli dikkati ve özeni göstermemesi" ve "Deneme hesaplarının mevzuata uygun olarak çalıştırılmaması" gibi 6 eylemi nedeniyle toplam 588 bin 273 lira idari para cezası verildi.


A1 Capital Menkul Değerler AŞ'ye "Kaldıraçlı alım satım işlemlerine ilişkin olarak işlem platformunda yatırımcılara sunulan fiyat verilerinin tutulmaması" gerekçesiyle 24 bin 672 lira tutarında idari para cezası verildi.


Aracı kurum Egemen Menkul Kıymetler AŞ'nin ortaklarından Mustafa Sabri Ünlütürk’ün aracı kurum sermayesinde sahip olduğu 262 bin 500 lira nominal tutarlı payın ortaklardan Adem Erdölek’e devrine izin verilmesi başvurusu olumlu karşılandı. 


Azimut Portföy Yönetimi AŞ'nin çeşitli fonlarının katılma paylarının ihracına ilişkin izahnamelerin onaylanma talepleri de olumlu karşılandı.


Alkhair Portföy Yönetimi AŞ’nin, 10 milyon lira kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 3,5 milyon lira olan çıkarılmış sermayesinin 5 milyon liraya arttırılmasına izin verilirken, Taaleri Portföy Yönetimi AŞ’nin, 12 milyon lira kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 6 milyon 195 bin lira olan çıkarılmış sermayesinin 7 milyon 783 bin 179 liraya artırılmasına izin verildi.


SPK haftalık bültenine göre ayrıca, Bursa Çimento Fabrikası AŞ Kayıtlı Sermaye Sistemine Girdi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar