SPK haftalık bülteni yayınlandı - 25 Aralık 2017

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bedelsiz sermaye artırım başvurusunu kabul etti. SPK, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 499 milyon 995 bin 717 liralık bedelsiz sermaye artırımı ve SNK Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin nitelikli yatırımcıya satılmak üzere 3 milyon 600 bin lira tutarında bedelli sermaye artırımı başvurularını onayladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK, Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 499 milyon 995 bin 717 liralık bedelsiz sermaye artırımı ve SNK Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ'nin nitelikli yatırımcıya satılmak üzere 3 milyon 600 bin lira tutarında bedelli sermaye artırımı başvurularını onayladı.


Kurul ayrıca, Ak Finansal Kiralama AŞ'nin 900 milyon lira, Akfen Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 300 milyon lira ve Petkim Petrokimya Holding AŞ'nin yurt dışında ihraç etmek üzere 500 milyon dolar tutarında tahvil ihracı başvurularına onay verdi.


Bültende, faaliyetleri geçici olarak durdurulmuş bulunan Kapital Menkul Değerler AŞ ve Taksim Yatırım Menkul Değerler AŞ’nin faaliyet izinlerinden tamamen feragat etme başvurusunun olumlu karşılandığını bildiren Kurul, bu aracı kurumların sahip oldukları tüm yetki ve izin belgelerinin iptal edilmesine karar verdiğini kaydetti.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa Ekonomi
Yorumlar