SPK haftalık bülteni yayınlandı - 09 Şubat 2018

Kurul, Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın pay başına 5,50 lira, Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın da pay başına 1,52 liradan halka arzına onay verdi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın pay başına 5,50 lira, Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın da pay başına 1,52 liradan halka arzına onay verdi.


SPK haftalık bültenine göre, kurul Bera Holding'in 170 milyon 800 bin lira tutarındaki bedelsiz sermaye arttırımı başvurusunu, MLP Sağlık Hizmetleri'nin 6 milyon 578 bin 948 lira tutarındaki bedelli sermaye arttırımı başvurusunu, Ziraat Bankası'nın 19 milyar lira, Nurol Yatırım Bankası'nın 500 milyon lira, Fleetcorp Operasyonel Taşıt Kiralama ve Turizm'in 300 milyon lira, Ulusal Faktoring'in 170 milyon lira, Turk Elektronik Para'nın 27 milyon lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.


Kurul,  Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın pay başına 5,50 lira, Trend Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın da pay başına 1,52 liradan halka arzına onay verdi.


Suç duyuruları ve idari para cezaları


SPK,  Işıklar Enerji ve Yapı Holding A.Ş. (Işıklar Enerji) hakkında yapılan inceleme sonucunda 2 kişiye toplam 54 bin 94 lira, Turgut Işık Mahdumları Gayrimenkul ve Turizm Yatırımları A.Ş.'ye de 27 bin 47 lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi. Kurul ayrıca, Avrupa Yatırım Holding (AVHOL) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda 1 kişiye 24 bin 672 lira idari para cezası uygulanmasını kararlaştırdı. 


Esem Spor Giyim Sanayi ve Ticaret'e 30 bin 961 lira para cezası uygulanmasına karar veren SPK, şirket nezdinde yapılan incelemeler sonucunda 6 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı. 


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar