SPK'dan 4 şirkete idari para cezası!

SPK, yapılan inceleme sonucunda dört şirkete idari para cezası uyguladı. Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre, Saray Matbaacılık, MMC Sanayi ve Ticari Yatırımlar, Anadolu Yatırım Menkul Kıymetler ve Rhea Portföy Yönetimi hakkında yapılan inceleme sonucunda idari para cezaları uyguladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre, Saray Matbaacılık, MMC Sanayi ve Ticari Yatırımlar, Anadolu Yatırım Menkul Kıymetler ve Rhea Portföy Yönetimi hakkında yapılan inceleme sonucunda idari para cezaları uyguladı.


Saray Matbaacılık Kağıtçılık Kırtasiyecilik Ticaret ve Sanayi A.Ş.

hakkında yapılan inceleme sonucunda, Praetorian Capital ApS firması ile imzalanan plasman aracılığı sözleşmesinin sona ermesinin kamuya açıklanmaması nedeniyle II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 5’inci ve 23’üncü maddelerine aykırılıktan 24.672 TL idari para cezasının uygulanmasına karar verdi.



MMC Sanayi ve Ticari Yatırımlar A.Ş.

paylarında gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda Canan TÜMER hakkında 25.04.2016 tarihinde Şirket paylarında gerçekleştirilen alım işlemine ilişkin özel durum açıklamasının gecikmeli olarak yapılması nedeniyle II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 23 üncü maddesine aykırılıktan 26.049 TL idari para cezası uyguladı. SPK, 26.04.2016 tarihinde Şirket paylarında gerçekleştirilen satış işlemine ilişkin özel durum açıklamasının gecikmeli olarak yapılması nedeniyle II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 23 üncü maddesine aykırılıktan 26.049 TL ve 03.05.2016 tarihinde yapılan özel durum açıklamasında yer alan satış işlemine konu Şirket paylarının nominal değerinin hatalı olması nedeniyle II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 24 üncü maddesine aykırılıktan 26.049 TL idari para cezalarını uyguladı.



Anadolu Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.

hakkında yapılan inceleme sonucunda Kaldıraçlı alım satım işlemleri risk bildirim formlarının usulüne uygun olmayan şekilde imzalatılması nedeniyle Seri:V, No:125 sayılı Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri ve Bu İşlemleri Gerçekleştirebilecek Kurumlara İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğ’in 18 inci maddesine aykırılıktan 66.921 TL ve ayrıca Kaldıraçlı alım satım işlemleri çerçeve sözleşmelerinde, işlemlere ilişkin olarak ödenecek ücret, komisyon ve benzeri masraflara ilişkin bilgilere yer verilmemesi nedeniyle 23.09.2011 tarih ve 31/890 sayılı Kurul İlke Kararına aykırılıktan 78.147 TL idari para cezası uygulandı.


Rhea Portföy Yönetimi AŞ

ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, Şirket tarafından yürütülen hizmetlerde yeterli iç kontrol mekanizmasının oluşturulmaması nedeniyle Seri: V, No: 68 Tebliği’nin 21 inci maddesinin ikinci fıkrası hükmü ile III-55.1 sayılı Tebliğ’in 10 uncu maddesi hükmü ve 11 inci maddesinin üçüncü fıkrasına aykırılıktan 21.560 TL SPK ayrıca, Yazılı bir sözleşme ile yetki almaksızın müşteri adına kaldıraçlı alım satım işlemi gerçekleştirilmesi nedeniyle Seri: V No:59 Tebliği’nin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasına aykırılıktan 21.560 TL idari para cezası uygulandı.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar