SPK'dan 4 şirkete rekor ceza

SPK, 4 şirkette yapılan inceleme sonucunda lisanslı yatrımcı ilişkileri bölümü yöneticisi görevlendirmemesi nedeniyle toplam 949.896 TL idari para cezası uyguladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bülteni yayınlandı. Bültende, Aksu Enerji ve Ticaret A.Ş., Birko Birleşik Koyunlular Mensucat Ticaret ve Sanayi A.Ş., Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. ve Kent Gıda Maddeleri Sanayii ve Ticaret A.Ş. hakkında yapılan incelemeler neticesinde Şirket bünyesinde gerekli lisans şartını sağlayan yatırımcı ilişkileri bölümü yöneticisinin görevlendirilmemesi nedeniyle II-17.1 sayılı Kurumsal Yönetim Tebliği’nin 11’inci maddesi ve i-SPK.17.4 sayılı İlke Kararı gereğince toplamda 949.896 TL idari para cezası uyguladı.





(*) Şirket hakkında idari para cezası uygulanmasını gerektiren fiiller nedeniyle (varsa) zarara uğrayan yatırımcılar, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, bahse konu işlemde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabilirler. Öte yandan, Şirket’in yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Şirket hakkında idari para cezası uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezaları nedeniyle rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alması ve söz konusu kararda sorumlular ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir. 


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar