SPK'dan 5 kişi hakkında suç duyurusu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), yapılan incelemeler sonucunda 5 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. SPK haftalık bültenine göre, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler 1 milyar 650 milyon lira, Deniz Faktoring 1 milyar 15 milyon lira ve Ak Yatırım Menkul Değerler, 600 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı için kurula başvurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK haftalık bültenine göre, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler 1 milyar 650 milyon lira, Deniz Faktoring 1 milyar 15 milyon lira ve Ak Yatırım Menkul Değerler, 600 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı için kurula başvurdu.


Ostim Endüstriyel Yatırımlar ve İşletme AŞ 27 milyon liralık, Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri AŞ 29 milyon 500 bin liralık bedelli ve İzmir Fırça Sanayi ve Ticaret AŞ 58 milyon liralık bedelsiz sermaye arttırımı için SPK'ya başvuruda bulundu.


Kurul, BatıSöke Söke Çimento Sanayii TAŞ'nin 181 milyon 250 bin liralık bedelli, Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 30 milyon liralık ve Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ'nin 4 milyon 500 bin liralık bedelsiz sermaye arttırımını onayladı.


SPK, Tüpraş Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'nin 1 milyar dolar, Aktif Yatırım Bankası'nın 1 milyar 700 milyon lira, Umur Basım Sanayi ve Ticaret AŞ'nin 100 milyon lira, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler'in 1 milyar 650 milyon lira, ALJ Finansman AŞ'nin 350 milyon lira, VakıfBank'ın 16 milyar lira tutarındaki borçlanma aracı ihracına onay verdi.


5 kişi hakkında suç duyurusu


Kurul, Karakaş Atlantis Kıymetli Madenler Kuyumculuk Telekomünikasyon Sanayi ve Ticaret AŞ nezdinde yapılan incelemeler sonucunda, Zeliha Elif Karakaş Zar, Melek Karakaş, Taşkın Işık, Ömer Ateşan Aybars ve Kamil Karakaş hakkında suç duyurularının yapılmasını kararlaştırdı.


SPK, Turcas Petrol'ün ilgili mevzuat hükümleri uyarınca, sermayesinin ve oy haklarının tamamına sahip olduğu Turcas Elektrik'i devralması suretiyle gerçekleştireceği kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin olarak hazırlanan duyuru metnine kurulca onay verilmesi talebini olumlu karşılama kararı verdi.


Halka açık Özbal Çelik Boru Sanayi Ticaret ve Taahhüt AŞ'nin aktif ve pasifiyle birlikte bütün halinde halka kapalı Erciyas Çelik Boru Sanayi AŞ tarafından devralınmasına ilişkin SPK, şunları kaydetti:


"Erciyas Çelik bünyesinde birleşilmesi için hazırlanan duyuru metnine kurulumuzca onay verilmesine ilişkin olarak alınan SPK'nın 28 Temmuz 2017 tarih ve 29/998 sayılı kararında belirtilen şartların yerine getirilememiş olduğu dikkate alınarak, birleşme başvurusunun birleşmeye esas alınacak yeni finansal tablolar üzerinden ve birleşme oranının adil ve makul olduğuna ilişkin tereddüt bırakmayacak şekilde hazırlanan bir uzman kuruluş raporu ile başvurulması halinde yeniden değerlendirmeye alınabileceğinin birleşmeye taraf şirketlere bildirilmesine karar verilmiştir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar