SPK'dan Aygaz'a onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Aygaz'ın 300 milyon lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı. SPK haftalık bültenine göre, kurul, Aygaz'ın 300 milyon lira, İş Finansal Kiralama'nın 4 milyar 500 milyon lira, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler'in 1 milyar 750 milyon lira, Yapı Kredi Faktoring'in 893 milyon 628 bin lira, Ak Yatırım Menkul Değerler'in 500 milyon lira, Ekspo Faktoring'in 50 milyon lira, Destek Varlık Yönetimi'nin...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK haftalık bültenine göre, kurul, Aygaz'ın 300 milyon lira, İş Finansal Kiralama'nın 4 milyar 500 milyon lira, Yapı Kredi Yatırım Menkul Değerler'in 1 milyar 750 milyon lira, Yapı Kredi Faktoring'in 893 milyon 628 bin lira, Ak Yatırım Menkul Değerler'in 500 milyon lira, Ekspo Faktoring'in 50 milyon lira, Destek Varlık Yönetimi'nin 36 milyon lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu, Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 508 milyon 555 bin 610 lira, Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 70 milyon lira, İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret'in 60 milyon 457 bin 462 lira ve Martı Otel İşletmeleri'nin 32 milyon 880 bin lira tutarındaki bedelli sermaye artırımı başvurusunu ve Türkiye Finans Varlık Kiralama'nın 2 milyar lira tutarındaki kira sertifikası ihracı başvurusunu  onayladı.




-İdari para cezaları ve suç duyuruları




SPK, Ege Endüstri ve Ticaret AŞ pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda Gürel Tarım Ürünleri Dış Ticaret ve Sanayi'ye 81 bin 141 lira, 1 kişiye de 74 bin 16 lira para cezası uygulanmasına karar verdi.


Berkosan Yalıtım ve Tecrit Maddeleri Üretim ve Ticaret AŞ pay piyasasında gerçekleştirilen piyasa dolandırıcılığı niteliğindeki işlemlerde sorumluluğu bulunan 2 kişi hakkında  Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştıran kurul ayrıca söz konusu kişiler hakkında borsalarda 2 yıl geçici işlem yapma yasağı getirilmesine karar verdi.


SPK, Türkiye’de yerleşik kişilere yönelik olarak internet aracılığıyla yurt dışında kaldıraçlı işlem yaptırıldığı belirlenen turkfbs.com, klasfx9.com, limitforex2.com, amarkets2.com ve tr.vipinvests.com internet sitelerine erişimin engellenmesi için gerekli hukuki işlemlerin yapılmasını kararlaştırdı.


Şekerbank'ın aktifinde yer alan bir kısım gayrimenkulün iştirak modeli ile gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürülmesi planlanan Şeker Proje Geliştirme ve Gayrimenkul Yatırım AŞ’ye aktarılması yoluyla gerçekleştirilecek kolaylaştırılmış usulde kısmi bölünme işlemine ilişkin duyuru metnine kurul tarafından onay verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar veren SPK, Destek Yatırım Menkul Değerler'in faaliyetlerinin kendi talebi üzerine bugün saat 18:00 itibarıyla 2 yıl süreyle geçici olarak durdurulmasını kararlaştırdı. 


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar