SPK'dan bir aracıkuruma ceza!

SPK, Arsan Tekstil 'de gerçekleştirilen işlemlerde yapılan inceleme sonucunda emir iletimine ilişkin ses kayıtlarının tutulmaması sonucunda idari para cezası uyguladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu(SPK) haftalık bültenine göre, Arsan Tekstil Ticaret ve Sanayi A.Ş. (ARSAN) pay piyasasında 24.09.2014-10.03.2015 döneminde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, Tera Menkul Değerler A.Ş. Ankara irtibat bürosunda 26.09.2014 ve 16.02.2015 tarihlerinde tutulması gereken emir iletimine ilişkin ses kayıtlarının tutulmaması nedeniyle Mülga Seri:V No:6 sayılı Aracılık Faaliyetlerinde Belge ve Kayıt Düzeni Hakkında Tebliğ’in “Müşteri emirlerinin alınması ve izlenmesi” başlıklı 9 uncu maddesinin ikinci fıkrası ve III-45.1 sayılı Yatırım Hizmet ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin Belge ve Kayıt Düzeni Hakkında Tebliğ’in “Müşteri emirleri başlıklı” 8 inci maddesinin ikinci fıkrasına aykırılıktan 47.079 TL para cezası uyguladı



Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar