SPK'dan bir denetim şirketine ceza!

SPK, HLB Denetim’de yapılan inceleme sonucunda idari para cezası uyguladı. Sermaye Piyasası Kurulu HLB Denetim’de yapılan inceleme sonucunda toplamda 156 bin 315 TL idari para cezası uyguladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu HLB Denetim’de yapılan inceleme sonucunda toplamda 156 bin 315 TL idari para cezası uyguladı.


Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bültenine göre, HLB Saygın Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim AŞ (HLB Denetim) ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, Geçmiş verilerle uyumsuz olarak sunulan varsayım ve projeksiyonların, değerleme raporunda sorgulanmaksızın kullanılması ve değerleme raporundaki bariz hesaplama hataları nedeniyle, Mülga Seri: VIII, No: 45 sayılı ‘Sermaye Piyasasında Uluslararası Değerleme Standartları Hakkında Tebliğ’in 2’nci maddesi ile III-62.1 sayılı ‘Sermaye Piyasasında Değerleme Standartları Hakkında Tebliğ’in 3’üncü maddesine aykırılıktan toplamda 156 bin 315 TL idari para cezalarının uygulanmasına karar verdi.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar