SPK'dan bir şirkete idari para cezası

Sermaye Piyasası Kurulu, Ansa Yatırım Holding'e toplamda 260,049 TL idari para cezası uyguladı. Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bültenine göre, Ansa Yatırım Holding A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda, Şirket tarafından MFG Akaryakıt Ürünleri Dağıtım Sanayi A.Ş. sermayesindeki paylara ilişkin yapılan 02.11.2015, 28.12.2015 ve 07.04.2016 tarihli özel durum açıklamalarının yanlış ve yanıltıcı olması nedeniyle kurulun II-15.1 sayılı Özel...

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bültenine göre, Ansa Yatırım Holding A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda, Şirket tarafından MFG Akaryakıt Ürünleri Dağıtım Sanayi A.Ş. sermayesindeki paylara ilişkin yapılan 02.11.2015, 28.12.2015 ve 07.04.2016 tarihli özel durum açıklamalarının yanlış ve yanıltıcı olması nedeniyle kurulun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 24’üncü maddesine aykırılıktan 234.441 TL,


Ayrıca, Şirket tarafından 07.04.2016 tarihli özel durum açıklamasında belirtilen MT Marka Proje Danışmanlığı ve İşletmeciliği A.Ş. sermayesindeki payların edinimine ilişkin olarak altmış günlük süre içerisinde kamuya herhangi bir açıklama yapılmaması nedeniyle kurulun II-15.1 sayılı Özel Durumlar Tebliği’nin 23’üncü maddesine aykırılıktan 26.049 TL idari para cezası uygulandı.



Bültende ayrıca kurul tarafından, “Şirket hakkındaki idari para cezalarına konu eylemler nedeniyle varsa zarara uğrayan yatırımcılar yasal koşulların oluşması halinde genel hukuk hükümleri çerçevesinde, bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyeleri aleyhine dava açabilirler. Öte yandan, Şirket’in yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Şirket hakkında idari para cezası uygulanmasını gerektiren fiillerde sorumluluğu bulunan Şirket yönetim kurulu üyelerine söz konusu idari para cezalarının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan yönetim kurulu üyeleri ile bunlarla ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir” denildi.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar