SPK'dan brüt takas uygulaması ve açığa satış yasağı - 17 Şubat 2017

SPK, Sanko Pazarlama (SANKO) pay piyasalarında yapılan işlemlerin incelenmesi sonucunda 2 kişiye internet üzerinden emir yasağı ve açığa satış yasağı uyguladı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre, Sanko Pazarlama İthalat İhracat A.Ş. (SANKO) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla Ali ÖZKANAT ve Veli Berk SUN adlı şahıslara adlı şahıslara brüt takas uygulaması, açığa satış ve kredili menkul kıymet işlemleri yasağı ve internet üzerinden emir yasağı uygulanmasına karar verdi.


SPK haftalık bülteninde konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Sanko Pazarlama İthalat İhracat A.Ş. (SANKO) pay piyasasında 16.12.2016-14.02.2017 döneminde gerçekleştirilen işlemlerin incelenmesi sonucunda, 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu (SPKn)’nun 107/1 maddesinde sayılan fiilin işlendiğine dair makul şüphe bulunması nedeniyle, 6362 sayılı SPKn’nun 1 inci maddesi çerçevesinde yatırımcıların hak ve yararlarının korunmasını teminen, yapay piyasa oluşturmaya yönelik işlemlerin engellenmesi amacıyla, 6362 sayılı SPKn’nun 101 inci maddesi ve 128 inci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi ile V-101.1 sayılı Bilgi Suistimali ve Piyasa Dolandırıcılığı İncelemelerinde Uygulanacak Tedbirler Tebliği’nin 18/1 maddesi kapsamında, Ali ÖZKANAT (MKK Sicil No: 40695719) ve Veli Berk SUN (MKK Sicil No: 33296685) adlı şahısların Borsa İstanbul A.Ş. pay piyasasındaki işlemlerine ilişkin olarak 20.02.2017 tarihinden itibaren 3 ay süre ile;



i. Brüt takas uygulanmasına,



ii. Açığa satış ve kredili menkul kıymet işlemleri gerçekleştirmelerinin yasaklanmasına,



iii. Yatırım kuruluşlarının internet üzerinden emir kabul etmelerinin yasaklanmasına, karar verilmiştir” denildi.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar