SPK'dan Finansbank'ın borçlanma aracı ihracı başvurusuna onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Finansbank'ın yurt dışında 2 milyar dolarlık borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı. SPK haftalık bültenine göre Volkswagen Doğuş Finansman AŞ 950 milyon lira, Doğan Faktoring AŞ 300 milyon lira ve Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ de 95 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvurdu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK haftalık bültenine göre Volkswagen Doğuş Finansman AŞ 950 milyon lira, Doğan Faktoring AŞ 300 milyon lira ve Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ de 95 milyon lira tutarında borçlanma aracı ihracı için Kurul'a başvurdu.


Kurul, Destek Faktoring AŞ'nin 500 milyon lira, Atılım Faktoring AŞ'nin 40 milyon lira, Orfin Finansman AŞ'nin 510 milyon lira ve Finansbank AŞ'nin 2 milyar dolar tutarında tahvil ya da finansman bonosu ihracına onay verirken, Akbank TAŞ'nin de 1 milyar avro tutarında İpotek Teminatlı Menkul Kıymet (İTMK) ihraç başvurusunu kabul etti.


HLB Saygın Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim AŞ ile ilgili yapılan inceleme sonucunda bahse konu olan şirkete toplam 156 bin 315 lira idari para cezası uygulayan Kurul, Gen Yatırım Holding AŞ ile ilgili inceleme sonucunda da 5 gerçek kişiye 446 bin 276 lira idari para para cezası verdi. 

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar