SPK'dan İhlas Holding ve yönetimine ceza

Sermaye Piyasası Kurulu, İhlas Holding AŞ ve İhlas Yayın Holding AŞ ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda idari para cezası uyguladı... Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) haftalık bülteni yayınlandı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasaları Kurulu (SPK) haftalık bülteni yayınlandı. Bültene göre, İhlas Holding AŞ ve İhlas Yayın Holding AŞ ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, İhlas Holding AŞ, İhlas Holding AŞ’nin 2012 yılı finansal tablolarında, ilişkili taraf işlemlerinin eksik açıklanması nedeniyle TMS 24 standardı ile mülga Seri: XI, No: 29 Tebliği’nin 5’inci maddesi ile II-14.1 Tebliği’nin 5‘inci maddesine aykırılıktan Ahmet Mücahid ÖREN, Mahmut Kemal ve AYDIN Ceyhan ARAL’a 20.389’ar TL idari para cezası uyguladı.



SPK, İhlas Yayın Holding AŞ İhlas Yayın Holding AŞ’nin 2012 yılı finansal tablolarında, ilişkili taraf işlemlerinin eksik açıklanması nedeniyle TMS 24 standardı ile mülga Seri: XI, No: 29 Tebliği’nin 5’inci maddesi ile II-14.1 Tebliği’nin 5‘inci maddesine aykırılıktan İhlas Yayın Holding AŞ, Ahmet Mücahid ÖREN, Mustafa ERDOĞAN, Abdullah TUĞCU’ya 20.389’ar TL idari para cezası uyguladı.



Kurul ayrıca, İrfan Bağımsız Denetim ve YMM AŞ İhlas Holding AŞ ve İhlas Yayın Holding AŞ’nin 2012 yılı finansal tablolarına ilişkin bağımsız denetim raporunun hazırlanmasında gerekli mesleki özen ve titizliğin gösterilmemesi nedeniyle Seri: X, No: 22 Tebliğ’in 12’nci kısmının 16’ncı maddesi, 22’nci kısmının 5’inci maddesinin birinci, ikinci ve dördüncü fıkraları, 22’nci kısmının 6’ncı maddesinin birinci fıkrası, 22’nci kısmının 7’nci maddesinin birinci fıkrasına aykırılıktan 20.389 TL idari para cezası uyguladı.




Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar