SPK'dan rekor ceza - 27 Şubat 2015

Sermaye Piyasası Kurulu 3 hisse senedinde yaptığı inceleme sonucunda İbrahim Yücel adlı şahısa idari para cezası verdiğini açıkladı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre Vakko Tekstil, Pera Gayrimenkul ve Garanti Faktoring hisse senetlerinde yapılan inceleme neticesinde arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırmak nedeniyle İbrahim Yücel'e toplam 488.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre Vakko Tekstil, Pera Gayrimenkul ve Garanti Faktoring hisse senetlerinde yapılan inceleme neticesinde arz ve talebi ile fiyatı hakkında yanıltıcı izlenim uyandırmak nedeniyle İbrahim Yücel'e toplam 488.901,26 TL idari para cezası verildi.

Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi;

Vakko Tekstil ve Hazır Giyim Sanayi İşletmeleri A.Ş. (VAKKO) pay piyasasında 07.04.2014-18.04.2014 döneminde, Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (PEGYO) pay piyasasında 16.04.2014-18.04.2014 döneminde ve Garanti Faktoring Hizmetleri A.Ş. (GARFA, Mevcut unvanı ile Garanti Faktoring A.Ş.) pay piyasasında 02.04.2014-03.04.2014 döneminde gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, aşağıdaki tabloda yer alan idari para cezalarının uygulanmasına karar verilmiştir.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar