SPK'dan Selim Sayılgan ve 8 kişi hakkında suç duyurusu

SPK, Kervansaray Yatırım Holding ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda Selim Sayılgan ve 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

SPK haftalık bülteni yayınlandı bültene göre, Halkbank ayrı ayrı 12 milyar lira ve 3 milyar lira, Garanti Finansal Kiralama 2,5 milyar lira, Ak Finansal Kiralama 1 milyar lira, Alternatif Finansal Kiralama 800 milyon lira, Nurol Yatırım Bankası 550 milyon lira, Net Holding 50 milyon avro tutarındaki borçlanma aracı ihracı için, VakıfBank 3 milyar avro tutarındaki ipotek teminatlı menkul kıymet ihracı için, Yazılar Holding 83 milyon 534 bin 517,96 lira, Atakule Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 70 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye arttırımı için SPK'ya başvurdu.


SPK, Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret'in 1 milyon 200 bin lira, Atlas Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı'nın 10 milyon lira tutarındaki bedelli sermaye arttırımı başvurusunu, Volkswagen Doğuş Finansman'ın 950 milyon lira, Oyak Yatırım Menkul Değerler'in 30 milyon lira tutarındaki borçlanma aracı ihracı başvurusunu onayladı.


Suç duyurusu ve idari para cezaları


Kurul, Batı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetime 24 bin 672 lira ve Kervansaray Yatırım Holding ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda 1 kişiye 308 bin 408 lira tutarında para cezası uygulanmasına karar verdi.


Kervansaray Yatırım Holding ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda 8 kişi hakkında suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştıran kurul, SPK tarafından Kervansaray Yatırım Holding ile ilgili olarak zarara uğrayan yatırımcıların, genel hukuk hükümleri çerçevesinde, yasal koşulların oluşması halinde, mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan kişiler aleyhine dava açabilecekleri hususunun SPK Bülteni ile kamuya duyurulmasına ve söz konusu hususta ortaklarının bilgilendirilmesini teminen konunun Kervansaray Yatırım Holding  tarafından yapılacak olan ilk genel kurul toplantısının gündemine alınmasının şirketten istenmesine karar verdi.


Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar