SPK'dan zorunlu pay alıma yeni muafiyet

SPK'nın Pay Alım Teklifi Tebliği'nde yaptığı değişiklik kapsamında, banka kredilerinin geri ödenmemesi durumunda bankaya kredi teminatı olarak verilmiş payların bankanın mülkiyetine geçmesi halinde zorunlu pay alım teklifinden muaf olunabilecek

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), pay alım teklifine ilişkin tebliğinde değişikliğe giderek halka açık ortaklıklarda gönüllü ve zorunlu pay alım esaslarında düzenleme yaptı.


SPK'nın Pay Alım Teklifi Tebliği'nde yaptığı değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Halka açık ortaklıklarda gönüllü ve zorunlu pay alım teklifinde bulunulmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen tebliğde, banka ve özel amaçlı işletmeler kavramlarının tanımlamaları yapıldı.


Yeni tebliğ ile ayrıca, pay alım teklifinde bulunma zorunluluğundan muafiyetleri içeren bölüme iki yeni madde eklendi.


Buna göre, banka kredilerinin geri ödenmemesi durumunda bankaya kredinin teminatı olarak verilmiş payların bankanın mülkiyetine geçmesi, bu payların bankanın da kurucu olduğu özel amaçlı işletmeye devredilmesiyle, söz konusu payların mülkiyetinin bankaya veya özel amaçlı işletmeye geçmesinden sonra üçüncü kişilerce bankadan veya özel amaçlı işletmeden satın alınması halinde pay alım teklifinde bulunma zorunluluğuna muafiyet verilebilecek.


Öte yandan kurul, pay sahipliğinin niteliğini belirleyen bir mevzuat hükmünün yerine getirilmesi amacıyla payların devredilmesi durumunda da pay alım teklifinde bulunma zorunluluğundan muaf tutabilecek.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar