Taksimdeki izinsiz yürüyüşe polis müdahalesi

İstanbul Valiliğince izin vermemesine rağmen Taksim Meydanı'na yürümek isteyen LGBTİ üyelerine, polis ekipleri müdahale etti. İstanbul Valiliğince izin verilmemesine rağmen yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ üyelerine, polis ekipleri müdahale etti.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

İstanbul Valiliğince izin verilmemesine rağmen yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ üyelerine, polis ekipleri müdahale etti.


Beyoğlu İmam Adnan Sokak'ta toplanan LGBTİ üyeleri, düdük çalıp ellerindeki flama ve pankartlarla Taksim Meydanı'na yürümek istedi.


Bölgede önlem alan Güvenlik ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlükleri ile Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, yürüyüşe Valilik tarafından izin verilmediğini belirterek, gruptakilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu.


30 kişi emniyette 

Uyarıya rağmen yürüyüşe devam eden gruba, polis ekiplerince biber gazıyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından, ara sokaklara kaçan gruptan bazı kişiler, polis tarafından yakalandı.


Bu arada, LGBTİ üyelerinin yapmak istediği yürüyüşü protesto eden bir grup Gezi Parkı'nda, başka bir grup da Galatasaray Lisesi yakınında toplandı.


Önlem alan polis ekipleri, gruptakilere dağılmaları uyarısında bulundu. Uyarıya rağmen dağılmayan gruptakilerden bazıları emniyete götürüldü.


Yürüyüş yapmak isteyen LGBTİ üyeleri ile grubu protesto edenlerin de arasında bulunduğu yaklaşık 30 kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.


AA

Kategoriler Gündem
Yorumlar