TCMB'den kredi kartı faiz oranları açıklaması - 28 Kasım 2015

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yapılmadığını açıkladı. TCMB tarafından kredi kartı işlemlerinde uygulanan azami faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yapılmadığı belirtildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

TCMB tarafından kredi kartı işlemlerinde uygulanan azami faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarında değişiklik yapılmadığı belirtildi.


Kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranlarının 22 Ekim 2014 tarihli ve 29153 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Kredi Kartı İşlemlerinde Uygulanacak Azami Faiz Oranları Hakkında Tebliğ'de açıklanan esaslar çerçevesinde belirlendiği aktarılan açıklamada, 1 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak üzere kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranlarının Türk lirası için yüzde 2,02, yabancı para için ise yüzde 1,62 olarak belirlendiği kaydedildi.


Aylık azami gecikme faiz oranlarının Türk lirası için yüzde 2,52, yabancı para için ise yüzde 2,12 olarak belirlendiği bilgisi verilen açıklamada şu ifadelere de yer verildi:


"Söz konusu oranlar azami oranlar olup, bankalarca kredi kartı işlemlerinde bu oranların üzerinde bir faiz oranı uygulanması mümkün bulunmamaktadır. Bankalar bu oranları geçmemek üzere faiz oranlarını serbestçe belirleyebilecektir. 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren gelecek üç aylık dönem için geçerli olacak azami faiz oranları bu tarihten önce yine bankamız tarafından kamuoyuna duyurulacaktır. Bankalar diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlemektedir. Bu nedenle kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır."

Kategoriler Ekonomi
Yorumlar