Tekfen, 2017 yılı net karını açıkladı

Tekfen Grubu'nun geçen yıl konsolide bazda net karı 770,7 milyon lira, aktifleri ise 9 milyar 367 milyon lira oldu... Tekfen Grubu'nun geçen yıl konsolide bazda net karı 770,7 milyon lira, aktifleri ise 9 milyar 367 milyon lira oldu.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tekfen Grubu'nun geçen yıl konsolide bazda net karı 770,7 milyon lira, aktifleri ise 9 milyar 367 milyon lira oldu.


Tekfen tarafından açıklanan 2017 mali performans sonuçlarına göre, Tekfen Grubu geçen yıl konsolide bazda 7 milyar 487 milyon lira ciro elde etti.


Aynı dönemde, konsolide bazda 1 milyar 5 milyon lira faiz, vergi, amortisman öncesi kar (FAVÖK) ve 770,7 milyon lira net kar yaratan Tekfen Grubu'nın, aktifleri 9 milyar 367 milyon liraya, özkaynakları ise 3 milyar 8 milyon liraya ulaştı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Tekfen Grup Şirketler Başkanı Osman Birgili, Tekfen Holding olarak, dünyada ekonomik ve politik belirsizliklerin egemen olduğu bir ortamda ihtiyatı elden bırakmayan, kararlı bir yaklaşımla geçen için belirledikleri tüm hedeflerin üzerine çıkmayı başardıklarını ifade etti.


Geçen yılın, grubun halka arzının 10'uncu yıl dönümü olduğunu anımsatan Birgili, şunları kaydetti:


"Geçen yılı tarihi yüksek bir ciro ve karlılık seviyesinde tamamlarken, Tekfen Holding hisselerinin borsadaki değerinin yıl içerisinde rekor üzerine rekor kırması, 'karlılık eksenli yeni büyüme' olarak belirlediğimiz yeni dönem hedefine ulaşma yolundaki çabalarımızın yatırımcılar tarafından da değerlendirilip desteklendiğini bizlere göstermiştir. Yüzde 45'in üzerinde yüksek bir halka açıklık oranına sahip olan holdingimiz hisselerinin 2017'de elde ettiği değer artışının, BİST 100'ün ortalama değer artışının yaklaşık dört katı olması, Tekfen'de başlattığımız dönüşüm hareketinin güçlü bir manifestosu olarak kabul edilebilir."

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar