Tekstilbank'ın yüzde 75'i ICBC'ye satıldı

GSD Holding’in Tekstilbank'taki yüzde 75,5 payının Industrial and Commercial Bank of China Limited'e (ICBC) satılmasına ilişkin pay alım satım sözleşmesi kapsamındaki işlem kapanışı bugün gerçekleştirildi.

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Tekstilbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasına göre, 29 Nisan 2014 tarihinde GSD Holding AŞ ile ICBC arasında imzalanan holdingin Tekstil Bank'ta sahip olduğu yüzde 75,5'lik payının ICBC'ye satılmasına ilişkin pay alım satım sözleşmesi kapsamındaki işlem kapanışı holding ile ICBC arasında bugün yapıldı.
Söz konusu payların ICBC'ye devrinin bu tarih itibarıyla gerçekleştiği bankaya bildirildi ve ICBC bu devirle sahip olduğu yüzde 75,5'lik payı bankanın pay defterine işlendi. 
Bankanın KAP'a yaptığı bugün tarihli olağanüstü genel kurul kararına ilişkin diğer açıklamaya göre, bankanın hakim hisselerinin devir-satış suretiyle el değiştirmesi sebebiyle yönetim kurulu üyeliği görevlerinden bugün itibarıyla istifa eden yönetim kurulu üyeleri; Akgün Türer, İsmail Sühan Özkan, İbrahim Sencan Derebeyoğlu, Anna Gözübüyükoğlu, Mehmet Sedat Özkanlı ve Hatice Çim Güzelaydınlı'nın ibralarına karar verildi.
İstifa eden yönetim kurulu üyeleri yerine 2017 yılı hesaplarını incelemek amacıyla toplanacak olağan genel kurul toplantısına kadar görev yapmak üzere Xu Keen, Wang Qiang, Zheng Jianfeng, bağımsız yönetim kurulu üyeliklerine Mehmet Hilmi Güler ve Wang Ying seçildi.

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kategoriler Borsa
Yorumlar