THY'de yeni 'take off' dönemi!

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, üçüncü havalimanının denklemi Türkiye ve THY lehine değiştirdiğini ve 'yeni bir take off' dönemi başladığını söyledi

Abone ol
Abone ol Haberi dinle

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Türkiye'nin önünde yeni bir dönem açıldığını belirterek oluşan bu atmosferde vites büyüteceklerini söyledi. Gelecek dönemin Türkiye ve THY için yeni bir take off (havalanma) olacağını aktaran Aycı, "İstanbul'a yapılacak Üçüncü Havalimanı, denklemi ve oyunu Türkiye, Türk Hava Yolları ve ülkedeki tüm sivil havayolu şirketleri lehine değiştiren değerli bir proje" dedi. Aycı, THY'nin şimdiden gelecek dönem iş ortaklıklarını ve projelerini geliştirmek için çalışmaların startının verildiğini kaydetti. 



'HEDEF 120 MİLYON YOLCU'

Şirketler içerisinde yeni ortaklıklar, yeni şirketler olabileceğini veya mevcut şirketlerin içerisinde yeni yapılandırmalar olabileceğini söyleyen Aycı, "THY bu yeni pozisyonda ölçek büyümesini ve dünyadaki gelişmeleri dikkatle takip edecek. Dünyada da bölgemizde de çevremizde de her an bütün alıcılarımız açık. Bunun adını siz ortaklıklar olarak koyarsınız, organik ya da inorganik büyüme olarak koyarsınız; bu başka bir şey" dedi. Dünyada havacılık sektörünün yüzde 5 civarında büyüdüğüne dikkat çeken Aycı şunları söyledi: "THY 2016'da bu rakamın üzerinde olacak. THY filosuna 43 yeni uçak girecek. İstanbul'da 3'üncü Havalimanı'nın devreye girmesiyle de çok farklı bir ivme yakalayacağız. 2015'te 62 milyon yolcu taşımış olacağız. 2023'te yılda 60 milyon yolcudan 120 milyon yolcuya ulaşmayı hedefliyoruz." 


OSCARLI İKİ REKLAM YÜZÜ GELİYOR

Yeni dönemde Türk Hava Yolları'nın sürpriz reklam yüzleri olacağını ekleyen Aycı, "Biri erkek biri kadın olmak üzere Oscarlı iki reklam yüzünü kazandırma çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Şu anda henüz imza atmadığımız için isim söyleyemiyorum ama prensipte mutabakat var, el sıkıştık. İmzayı bekliyoruz" dedi. 



(sabah)

Yorumlar